Βαθμολογία

Συνελήφθη ο πρόεδρος του «Αγλ. Κυριακού»

Με την κατηγορία του εκβιασμού συνελήφθη λίγο μετά τις δύο σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», πολιτευτής της ΝΔ, Χάρης Τομπούλογλου, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν 25.000 ευρώ που σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, απαίτησε από ιδιωτική εταιρία προκειμένου να συνεχίσει σύμβασή της με το νοσηλευτικό Ίδρυμα. Η ΝΔ ανακοίνωσε άμεσα τη διαγραφή του συλληφθέντος από τα μητρώα μελών του κόμματος, «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Η σύλληψή του έγινε όταν οι υπεύθυνοι της εταιρίας ενημέρωσαν τις Αρχές για το ...«φακελάκι» που ζητούσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χ. Τομπούλογλου είχε ζητήσει αρχικά 30.000 ευρώ και μετά από διαπραγμάτευση, η οποία ήταν υπό την πλήρη εποπτεία της Ασφάλειας Αττικής, συμφώνησαν στις 25.000 ευρώ.

Όσον αφορά στην εταιρία από την οποία ζητούσε ...«φακελάκι» είναι διαφημιστική και η σύμβαση είχε να κάνει με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Όπως ανέφερε στέλεχός της, η διαφημιστική εταιρία είχε κερδίσει και είχε κατοχυρωθεί υπερ της διαγωνισμός προβολής του νοσοκομείου. Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απήυθυνε κάλεσμα προς το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο έχει διορίσει τον Χ. Τομπούλογλου στη διοίκηση του νοσοκομείου, να τον «παύσει άμεσα από Διοικητή» και να «ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου». Παράλλήλα, ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη επίσης την αστυνομία για την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του κ. Τομπούλογλου.

Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι χρόνια πολιτευτής της ΝΔ. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.

Πηγή: ethnos.gr