Βαθμολογία

Κουραμπιές-γίγας 300 κιλών στη Θεσσαλονίκη

Ξεπέρασε τελικά τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάστηκε και καταναλώθηκε την Κυριακή στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό έγινε πραγματικότητα χθες το μεσημέρι και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 και πλέον κιλών, που έπρεπε να υπερβεί, για να καταλάβει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Η ΔΕΘ-Helexpo, συνδέοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, συνεργάστηκε για την δημιουργία του κουραμπιέ με τον αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.