Βαθμολογία

37,5 εκατ. για το επίδομα θέρμανσης

Ποσό ύψους 37,5 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε σήμερα ως προκαταβολή στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης από το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα είχαν διατεθεί ως προκαταβολή ακόμη 22 εκατ. ευρώ.

«Σταθερός στόχος μας είναι η προώθηση της ανακούφισης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων σε συνθήκες υγιών δημόσιων οικονομικών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Συνολικά, ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης, επί των 560.000 που υποβλήθηκαν, ανέρχεται στις 490.000. Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε επίσης ότι σήμερα:

• χορηγήθηκε το υπουργείο Υγείας με 10 εκατ. ευρώ για τον εφοδιασμό των νοσοκομείων, κυρίως των ορεινών περιοχών, με καύσιμα.

• χορηγήθηκε το υπουργείο Εσωτερικών με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση αυξημένων αναγκών θέρμανσης στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων έχει ανέλθει εφέτος στα 12 εκατ. ευρώ έναντι 7 εκατ. ευρώ το 2012.

Πηγή: Naftemporiki.gr