Βαθμολογία

Το iPhone και στην Κϊνα

Ανοίγει ο δρόμος για τη διάθεση του iPhone στην Κίνα καθώς η Apple ανακοίνωσε τη σύναψη πολυετούς συμφωνίας με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών China Mobile μέσω της οποίας θα φέρει τις νέες σειρές των προϊόντων της στη μεγάλη αγορά της πολυπληθούς χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εμπορική συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Ιανουαρίου του 2014.

Οι ακριβείς όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο η Apple ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες της τιμολόγησης και της διαθεσιμότητας των προϊόντων της iPhone 5S και 5C θα είναι διαθέσιμες σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

«Η Κίνα είναι μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για την Apple και η συνεργασία μας με την China Mobile μας δίνει την ευκαιρία να φέρουμε το iPhone στους πελάτες του μεγαλύτερου δικτύου στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κοκ, σε σχετική ανακοίνωση του.

Η εταιρεία China Mobile είναι ένας κολοσσός στο χώρο των επικοινωνιών καθώς εξυπηρετεί περίπου 760 εκατομμύρια πολίτες. Η μετοχή της Apple την Παρασκευή έκλεισε στα 549,02 δολάρια, ενώ η αντίστοιχη της China Mobile στα 51,63 δολάρια.