Βαθμολογία

Κωστής Δημήτρης: «Δουλεύουμε σαν επαγγελματική ομάδα»

Ο γυμναστής και προπονητής της Ακαδημίας του Γιώργου Πλίτση κ. Κωστής Δημήτρης μίλησε στο athleticlarissa.gr για την δουλειά που γίνεται καθημερινά με τα νέα παιδιά.

Της Βάσως Γκατζούλη

«Πριν έρθω εδώ στην ακαδημία του κ. Πλίτση είχα περάσει από πολλές άλλες ομάδες, πέρυσι ήμουν στον Δωτιέα Αγιάς και φέτος είχα την χαρά να έρθω εδώ.

Έχουμε μεγάλη προσέλευση παιδιών τα οποία ξεκινούν από προ τζούνιορ (6-7 ετών) και φτάνουν μέχρι το εφηβικό που είναι 15 χρονών. Δουλεύουμε σαν επαγγελματική ομάδα, κάνουμε τέσσερις προπονήσεις την βδομάδα και συμμετέχουμε σε τουρνουά τουλάχιστον 2 φορές. Δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην ακαδημία μας στο να δουλεύουμε πολύ την τεχνική χωρίς να κυνηγάμε το αποτέλεσμα. Θέλω να πω ότι εδώ στην Ελλάδα και στη Λάρισα την τεχνική την αφήνουμε πίσω γιατί υπάρχει ανταγωνισμός.

Εάν όμως η τεχνική δεν βελτιωθεί μέχρι 14 ετών μετά θα είναι αργά γιατί ο ποδοσφαιριστής όταν αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο δίνει βαρύτητα κυρίως στην φυσική του κατάσταση. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα τα οποία θα μπορούσαν να απορροφηθούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Δίνουμε βαρύτητα σε όλα τα παιδιά και όχι σε κάποια μόνο επειδή έχουν πρόωρη ανάπτυξη μεγαλύτερη της βιολογική τους ηλικίας.

Όλοι οι προπονητές γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέξουμε στο κάθε παιδί όσον αφορά την ταχύτητά του, την δύναμή του και την φυσική του κατάσταση. Τέλος να μην παραλείψουμε πως πολλά παιδιά από τις ακαδημίες μας προωθήθηκαν σε μεγάλες ομάδες όπως ο Τύρναβος και η Ξάνθη».

Εικόνες από την προπόνηση της Ακαδημίας του Γιώργου Πλίτση την Δευτέρα (23/12) το απόγευμα...