Βαθμολογία

Τα όνειρα αποκαλύπτουν το στρες των εορτών

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι γεμάτη χαρά και ευχάριστες οικογενειακές στιγμές. Παντού το κλίμα είναι γιορτινό και στην ατμόσφαιρα είναι διάχυτο το πνεύμα της γενναιοδωρίας.

Αυτή είναι τουλάχιστον η ιδανική εικόνα των Χριστουγέννων. Στην πραγματικότητα, πολλά άτομα αντιμετωπίζουν αυξημένο στρες αυτήν την περίοδο.  Οι κοινωνικές υποχρεώσεις, τα έξοδα και τα δώρα μπορούν να μας γεμίσουν ανησυχίες.

Πολλές φορές αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν αυτές οι πιέσεις. Όταν κοιμόμαστε όμως, το μυαλό μας αποκωδικοποιεί αυτά τα αντικρουόμενα μηνύματα και να τα αποτυπώσει στα όνειρά μας. Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας αυτά τα όνειρα μπορούμε να απαλλαγούμε από το φορτίο και να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα σε όλο τους το μεγαλείο.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι την περίοδο των εορτών μπορεί να δούμε στα όνειρά μας ότι χάνουμε μια σημαντική πτήση, ότι παρασυρόμαστε από την παλίρροια, ότι πέφτουμε από μεγάλο ύψος ή ότι χάνουμε το κινητό μας.

Τα όνειρα μπορεί να επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής μας: Ο εγκέφαλος ερμηνεύει τις συναισθηματικές εμπειρίες της ημέρας και μας βοηθά να επεξεργαστούμε τις πιο ανησυχητικές σκέψεις μας. Αυτές οι πληροφορίες δημιουργούν τις μεταφορικές εικόνες που βλέπουμε στα όνειρά μας.

Πηγή: onmed.gr