Βαθμολογία

Πήρε το ντέρμπι η Δήμητρα Γιάννουλης!

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (0-2)

Η 17η αγωνιστική του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στο Φαλανιακό και τη Δήμητρα Γιάννουλης έκλεψε σαφώς το ενδιαφέρον του Σαββατοκύριακου σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική κίνηση στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία του νομού, μιας και οι 2 μονομάχοι αποτελούν ως τώρα τα ισχυρότερα συγκροτήματα, που διεκδικούν τον τίτλο αρχικά και σε δεύτερη φάση την άνοδό τους, μέσω αγώνων μπαράζ, στη Γ΄ Εθνική, δείχνοντας πως έχουν τα φόντα να το καταφέρουν.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι από τους γηπεδούχους, πιέζοντας το Φαλανιακό σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και εκμεταλλευόμενοι από το 20΄ την αριθμητική υπεροχή τους, κέρδισαν τελικά δίκαια το ματς και συνάμα τους 3 βαθμούς, με τους οποίους αυξάνουν σε 6 πόντους τη διαφορά από τον Φαλανιακό, αφήνοντάς τον στη δεύτερη θέση της κατηγορίας.

Στο 20΄ σημειώθηκε πέναλτι στην περιοχή της Φαλάνης από ανατροπή του τερματοφύλακα Μιγδάνη πάνω στον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή της Γιάννουλης Κοταρέλα. Ο διαιτητής καταλόγισε αμέσως την εσχάτη των ποινών, αποβάλλοντας ταυτόχρονα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, μια φάση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίχτες και τον πάγκο του Φαλανιακού και πυροδότησε το ήρεμο ως τότε κλίμα της αναμέτρησης. Μετά από 3 λεπτά που το ματς συνεχίστηκε ξανά (στο 23΄) και πραγματοποιήθηκε αναγκαστική αλλαγή του Φατούρα Γ. με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Βάϊο, ο Κοταρέλας εκτέλεσε εύστοχα  το πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ (0-1) για την ομάδα του.

Μετά το γκολ της Γιάννουλης, το παιχνίδι κύλησε με ένταση ανάμεσα στους παίχτες, καθώς σημειώθηκαν ακόμη αρκετές σκληρές μονομαχίες μέχρι οι 2 ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την  ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Είχαμε στο διάστημα αυτό από μια καλή φάση για τα αντίπαλα συγκροτήματα και συγκεκριμένα για τη Γιάννουλη στο 31΄ με δυνατό συρτό σουτ του Μπαρούτα, αποκρούοντας με τα πόδια σε κόρνερ ο Βάϊος και για τη Φαλάνη στο 35΄ με καρφωτή κεφαλιά του Γκόλτσιου ύστερα από σέντρα του Βαρσάμη, προβαίνοντας σε εξαιρετική απόκρουση ο Γκικούδης. Ακόμη στο 45+2΄ ο Μακανίκας επιχείρησε καλό σουτ πάνω σε κίνηση, αποκρούοντας σωτήρια ο τερματοφύλακας του Φαλανιακού Βάϊος.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έγινε ακόμη πιο έντονος και πιο δυνατός, πιέζοντας και οι 2 αντίπαλοι για το γκολ, οι μεν γηπεδούχοι για την ισοφάριση και οι φιλοξενούμενοι να σιγουρέψουν το αποτέλεσμα, επιδιώκοντας να σημειώσουν ένα ακόμη τέρμα.

Μετά από άστοχες προσπάθειες των Μπαρούτα στο 52΄ και Γεωργούλα στο 73΄, οι παίχτες της Γιάννουλης έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του παιχνιδιού, διπλασίασαν στο 79΄ τα τέρματά τους με χλιαρό πλασέ του Μακανίκα από κοντινή θέση, μετά από σέντρα που του έβγαλε ο Γεωργούλας.

Καλή στιγμή υπήρξε για τον Φαλανιακό στο δεύτερο μέρος όταν από σουτ του Μανακούσιου στο 71΄, κόντραρε η μπάλα στα πόδια του Κοντοδήμου και κατέληξε κόρνερ.    

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Γκάγκας, Αναστασίου Γ. και Παπαδημητρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τάκης Παραφέστας): Μιγδάνης, Παύλος (61΄ Φραγκογούλας Β.), Βαρσάμης, Κολοβός Κ., Γκόλτσιος, Μπλέντι, Κολοβός Ν., Φατούρας Γ. (23΄ Βάϊος), Γωγάκος (66΄ Τερζόπουλος), Παπαγεωργίου, Μανακούσιος.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Γ. Μπουρνάκας – Β. Μπακογιάννης): Γκιγκούδης, Φατούρας, Μπαρούτας, Κοντοδήμος, Σουφχάρας, Θώμος, Μακανίκας (80΄ Τέγος), Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας (85΄Δαούλας), Σπανός (66΄ Γεωργούλας).