Βαθμολογία

Οδυνηρή ήττα για τον Αμπελωνιακό

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (1-2)

Η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, που έμοιαζε σαν τελικός για τον Αμπελωνιακό, δεν απέφερε τα αναμενόμενα για τους «Πράσινους» καθώς ήθελαν πολύ τη νίκη για να καλυτερέψουν κάπως τη βαθμολογική τους θέση και να αυξήσουν το ηθικό που σαφώς χρειάζονται για τη συνέχεια, κάτι ωστόσο που διαγράφεται δύσκολο όχι όμως ακατόρθωτο, μιας και η διαδρομή ως το τέλος του πρωταθλήματος είναι αρκετά μεγάλη και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι με σκοπό να υπερισχύσουν του φιλόδοξου αντιπάλου, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, ατύχησαν όμως να βρεθούν πίσω στο σκορ από το 6ο λεπτό της αναμέτρησης με ένα γκολ που δέχθηκαν σε ανύποπτο χρόνο και εντελώς ξαφνικά, πριν καλά – καλά προλάβουν να ‘’διαβάσουν’’ τη φιλοξενούμενη ομάδα.

Στη συνέχεια του αγώνα οι παίχτες του Δ. Καπετανόπουλου προσπάθησαν και πίεσαν για την ισοφάριση, η οποία ήλθε με την έναρξη του δεύτερου μέρους, παρέχοντάς τους ικανά χρονικά περιθώρια να περάσουν μπροστά. Ο σκόρερ όμως του πρώτου τέρματος των φιλοξενουμένων Μπαγκέας, διπλασίασε στο 62΄ τα γκολ για την ομάδα του, σημειώνοντας ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας μια δίκαια και σημαντική γι αυτόν νίκη, βυθίζοντας από την άλλη μεριά στη στενοχώρια και στον έντονο προβληματισμό παίχτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φίλαθλο κόσμο του λαρισινού συλλόγου.

Οι σημαντικότερες φάσεις και τα τέρματα της συνάντησης:

: Σε κεφαλιά του Μπίκου έπειτα από σέντρα του Κόκκινου, έδιωξε  αρχικά τη μπάλα ο τερματοφύλακας Σακελλαρίδης, μη μπορώντας στη συνέχεια με δεύτερη προσπάθεια ο μέσος των «Πρασίνων» να τη στείλει με σουτ από πλάγια θέση στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

: Ο Μπαγκέας ανοίγει με χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή του Αμπελωνιακού το σκορ, πετυχαίνοντας το 0-1 για την ομάδα του.

11΄: Συρτό χτύπημα φάουλ του Κόκκινου ανάγκασε τον Σακελλαρίδη να πέσει  στην αριστερή του γωνία, μη μπορώντας αρχικά ο τερματοφύλακας να συγκρατήσει τη μπάλα και στην επαναφορά αυτής, ο Πολύζος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.

37΄: Σουτ του Μπαγκέα μέσα από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ από την εστία του Παπαδόπουλου.

39΄: Έξυπνο σπάσιμο της μπάλας από τον Μπαγκέα στον επερχόμενο Τσαγκαράκη, ο οποίος με δυνατό σουτ εν κινήσει, την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

48΄: Ωραίος συνδυασμός στη δεξιά πλευρά του Αμπελωνιακού μεταξύ Ρόκκα και Μαυρίδη, με τον δεύτερο να βγάζει σέντρα στον Κόκκινο και με κεφαλιά ο τελευταίος να σημειώνει το 1-1 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς από παίχτες και κόσμο.

52΄: Σουτ του Ρόκκα έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από την εστία του Σακελλαρίδη.

62΄: Καλοχτυπημένο κόρνερ για τον Αχιλλέα με τον Κωστέγο, βρήκε τον ψηλόσωμο Μπαγκέα σχεδόν ανενόχλητο μέσα στην μικρή περιοχή των γηπεδούχων, διαμορφώνοντας με εύκολο τρόπο ο έμπειρος επιθετικός το τελικό 1-2 για την ομάδα του.

68΄: Ωραία ομαδική συνεργασία των παιχτών της Νεοκαισάρειας, βγαίνοντας στην κόντρα με τον Κωστέγο, ο οποίος επιχείρησε καλό σουτ, αποκρούοντας σωτήρια ο τερματοφύλακας του Αμπελωνιακού.

83΄: Σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν ο Μακράκης βγαίνοντας από αριστερά, σούταρε με δύναμη στην κλειστή γωνία του Παπαδόπουλου, πραγματοποιώντας ο τερματοφύλακας του Αμπελωνιακού  μία ακόμη εξαιρετική απόκρουση.

90+3΄: Επικίνδυνη σέντρα σουτ του Ρόκκα από πλευράς γηπεδούχων, μη καταφέρνοντας κανένας συμπαίχτης να ακολουθήσει την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε άουτ.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Μηλιάδης, Μιχαηλίδης και Συμεωνίδης  του συνδέσμου Μακεδονίας. Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Πασχαλίδης, Πολύζος και Φλέγκας από πλευράς γηπεδούχων ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Μακράκης, Νάκας, Δερμίσης και Τζιαμάς.

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Καπετανόπουλος): Παπαδόπουλος, Μαυρίδης, Τζιαρτζιάνης, Πολύζος, Κούρο (64΄ Παπανδρέου), Πασχαλίδης (73΄ Γκαμπέτας), Φλέγκας (82΄ Χατζούλης), Μπίκος, Κόκκινος, Αλεξανδρής, Ρόκκα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (Απ. Στύλος): Σακελλαρίδης, Γελαδάρης, Δερμίσης, Δημητρίου, Τασίδης, Τσαγκαράκης, Παυλίδης Δ., Μακράκης, Μπαγκέας (88΄ Τζιαμάς), Νάκας (46΄ Ευαγγέλου), Παυλίδης Γ., (55΄ Κωστέγος).