Βαθμολογία

Πρόστιμο 900.000 ευρώ στη Google

Πρόστιμο ύψους 900.000 ευρώ επέβαλε στη Google η ισπανική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (AEPD) για τρεις παραβιάσεις της νομοθεσίας της χώρας περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καλώντας τον κολοσσό του Διαδικτύου να συμμορφωθεί άμεσα με τον νόμο.

Η νέα πολιτική προστασίας απορρήτου της Google, η οποία υιοθετήθηκε τον Μάρτιο του 2012, δεν προστατεύει επαρκώς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τονίζει η ισπανική Αρχή. Σύμφωνα με την Αρχή, η Google δεν ενημερώνει επαρκώς τους χρήστες για το τι είδους δεδομένα αποθηκεύει και σε τι χρησιμεύουν.

Η Google διατηρεί, επίσης, προσωπικά δεδομένα για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο και καθιστά δύσκολο για τους χρήστες να κάνουν ενημερώσεις και να διαγράψουν προσωπικές πληροφορίες, σύμφωνα και πάλι με την AEPD. Η εκπρόσωπος της Google στην Ισπανία, Μαρίσα Τόρο, ανακοίνωσε πως η εταιρεία μελετά την ανακοίνωση.

Οι αρμόδιες Αρχές και άλλων ευρωπαϊκών κρατών - Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία - έχουν δηλώσει επίσης πως η Google πρέπει να παράσχει πρόσθετες εγγυήσεις ότι συμμορφώνεται με τη νομοθεσία περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής που ισχύει στην εκάστοτε χώρα.