Βαθμολογία

88 τραυματίες από την κατάρρευση οροφής θεάτρου

Στους 88 έχει φτάσει ο αριθμός των τραυματιών, από την κατάρρευση της οροφής του γνωστού θεάτρου Apollo στην καρδιά του Λονδίνου, στη διάρκεια μιας παράστασης.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες σε 65 ανθρώπους (με επίδεση τραυμάτων κλπ), 5 από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο εξαιτίας σοβαρότερων τραυματισμών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης -λίγο μετά τα μεσάνυχτα- ότι όλοι όσοι είχαν παγιδευτεί από τα συντρίμμια της οροφής έχουν πλέον απεγκλωβιστεί. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί για τυχόν θανάτους», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

To Apollo Theatre, που βρίσκεται στην Shaftesbury Avenue, στο West End, κοντά στο Piccadilly, ήταν γεμάτο κόσμο λόγω της παράστασης του βραβευμένου έργου «Curious Incident Of The Dog in the Night-time» (Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα) του Μαρκ Χάντον. Λειτούργησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1901 και διέθετε 775 θέσεις σε 4 επίπεδα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το ταβάνι του τετραώροφου θεάτρου απλά κατέρρευσε, προκαλώντας τον πανικό στους θεατές, όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν ήταν μέρος της παράστασης.

Η παράσταση του έργου βρισκόταν στα μισά του πρώτου μέρους και «ακούγονταν πολλά τριξίματα», είπε ένας 29χρονος θεατής. «Νομίζαμε ότι οι ήχοι αποτελούσαν μέρος της παράστασης αλλά μετά ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος και ένα μέρος της οροφής έπεσε», πρόσθεσε.

«Είδαμε την οροφή να υποχωρεί και μετά έπεσε. Υπήρχε σκόνη παντού και οι άνθρωποι ούρλιαζαν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο 29χρονος Στιβ Τζορτζ, ο οποίος παρακολουθούσε την παράσταση. «Ήθελα να κάτσω να βοηθήσω τους τραυματισμένους, αλλά εμπόδιζα παρά έκανα καλό, οπότε βγήκα έξω», είπε.

«Κληθήκαμε περίπου στις 20:30 στο Apollo Theatre μετά την κατάρρευση της οροφής κατά την διάρκεια ενός θεάματος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ, διευκρινίζοντας ότι αρχικά έλαβε «γνώση (ότι υπάρχουν) πολλά θύματα».

Σε ελάχιστο χρόνο έσπευσαν πολλά περιπολικά που διέκοψαν την κυκλοφορία, ενώ μέλη των υπηρεσιών διάσωσης με τη βοήθεια οκτώ πυροσβεστικών οχημάτων και των πληρωμάτων τους, προσπαθούσαν να βγάλουν τους πανικόβλητους θεατές, μέσα από τη σκόνη και τα χαλάσματα.

Η Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι «τα αίτια της κατάρρευσης είναι ασαφή, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα επίθεσης ή πράξη