Βαθμολογία

64 εκ. ευρώ η πρώτη δόση για τον Ε65

Την πρώτη δόση ύψους 64.066.361 ευρώ ενέκρινε και πληρώνει το Υπουργείο Υποδομών στην Κοινοπραξία του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65). Το ποσό συνιστά την 1η καταβολή της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου σύμφωνα με τη Σύμβασης Παραχώρησης που υπογράφηκε στις 28 Νοεμβρίου 2013.

Στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές χρημάτων μέχρι την ολοκλήρωσης της συμβολής του Δημοσίου μέσω του ΕΣΠΑ για το έργο του Ε65. Το έργο προς το παρόν αφορά την κατασκευή του τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα. Πάντως πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πως το χρονοδιάγραμμα προβλέπει μέσα σε μια τριετία την ολοκλήρωση του τμήματος Τρικάλων - Γρεβενών και σε μια πενταετία του κομματιού Γρεβενών - Εγνατία.

Ενα από τα ενδιαφέροντα σημεία του νέου ΕΣΠΑ που ενισχύει την πεποίθηση πως τελικά θα κατασκευαστεί όλος ο αυτοκινητόδρομος είναι η υποχρέωση της χώρας για ολοκλήρωση όλων των βασικών υποδομών πράγμα που σημαίνει πως ένας ημιτελής αυτοκινητόδρομος θα δημιουργούσε και οικονομικά προβλήματα στο Δημόσιο που έχει αναλάβει την κάλυψη όλων των ζημιών από χαμηλές διελεύσεις όσο και στην υλοποίηση της παραπάνω υπόσχεσης.