Βαθμολογία

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική

Την Παρασκευή ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης που θέτει σε εφαρμογή η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της. Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, ώστε οι συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων που θα συμμετέχουν να λυθούν την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη συμμετοχή 2.000 υπαλλήλων. Έαν ο στόχος αυτός επιτευχθεί το κόστος για την τράπεζα εκτιμάται υπολογίζεται σε 160 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη εξοικονόμηση κόστους εκτιμάται σε 120 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

«Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσή της, θέτει σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, λεπτομέρειες του οποίου γνωστοποιήθηκαν στο σύνολο των Εργαζομένων της.»

» Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει από την Παρασκευή 20 τρέχοντος μηνός και λήγει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, με τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον και θα γίνουν αποδεκτές, να λυθούν την 31η Δεκεμβρίου 2013.»

» Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους της Εθνικής, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων των πρώην FBB και Probank, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτει ο καθένας τους και αποσκοπεί στη συμμετοχή 2.000 εξ αυτών.»

» Το συνολικό κόστος για την Τράπεζα, σε περίπτωση συμμετοχής 2.000 υπαλλήλων στο πρόγραμμα, υπολογίζεται σε €160 εκατ., ενώ η αντίστοιχη εξοικονόμηση κόστους για την Τράπεζα εκτιμάται σε ποσό ύψους €120 εκατ. ετησίως».

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ