Βαθμολογία

Ο Ντένις Ρόντμαν στην Β.Κορέα

Μία ακόμα επίσκεψη στη Βόρειο Κορέα πραγματοποιεί το άλλοτε εκκεντρικό αστέρι του NBΑ, Ντένις Ρόντμαν, προκειμένου να οργανώσει -όπως δήλωσε- ένα φιλικό αγώνα μπάσκετ. Το παιχνίδι θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου στα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ρόντμαν επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. «Πηγαίνω για τρίτη φορά εκεί για να οργανώσω τον αγώνα μπάσκετ και να περάσω καλά» είπε από το Πεκίνο, λίγο προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Πιονγιάνγκ.

Και μπορεί ο Ρόντμαν να είναι ο πλέον «επώνυμος» αμερικανός που έχει ποτέ συναντηθεί με την ηγεσία της Βορείου Κορέας, όμως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τις ΗΠΑ.

«Πρέπει να δώσουμε έμφαση στα σημαντικά ζητήματα όταν μιλάμε για τη Βόρειο Κορέα, για την βαρβαρότητα του καθεστώτος που ο ίδιος θα συναντήσει εκεί» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με σαφή αναφορά στην πρόσφατη εκτέλεση -με συνοπτικές διαδικασίες- του Νο2 του καθεστώτος.