Βαθμολογία

Κοινό αφιέρωμα σε Φαλανιακό και Δήμητρα Γιάννουλης

Ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής στην Α' ΕΠΣΛ

Το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής ανάμεσα στο Φαλανιακό και τη Δήμητρα Γιάννουλης θα κρίνει την Κυριακή 22/12 τον πρωταθλητή Χειμώνα στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία του νομού, ορίζοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις επαναπροσδιορισμού της διεκδίκησης του τίτλου, καθότι με νίκη η πρωτοπόρος Δήμητρα Γιάννουλης θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τον δεύτερο στην κατηγορία Φαλανιακό (36 βαθμοί τώρα έναντι 33) ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα της Φαλάνης θα ισοβαθμήσει με τη Γιάννουλη, περνώντας εκείνη πρώτη, λόγω νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι.

του Γιώργου Μπαμπάλη

Ωστόσο το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο μπροστά του και με δεδομένο ότι ακολουθούν σε μικρή βαθμολογική απόσταση οι Αβέρωφ και Ηρακλής Λάρισας με 30 και οι Αχιλλέας Φαρσάλων, Χάλκη και Βλαχογιάννι με 29 βαθμούς, θα συμβούν ενδεχομένως πολλές και διαφορετικές εξελίξεις μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιός τελικά θα κόψει πρώτος το νήμα της διαδρομής.

Οι 2 μονομάχοι της Κυριακής, ο γηπεδούχος Φαλανιακός και η φιλοξενούμενη Δήμητρα Γιάννουλης, προετοιμάζονται κατάλληλα για τη μεγάλη αναμέτρηση, η οποία αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο στο γήπεδο, ανάλογα με το βαθμολογικό ενδιαφέρον που υπάρχει από τη μια μεριά και τη σπουδαιότητα που παρουσιάζει το παιχνίδι από την άλλη, λόγω γειτνίασης των αντίπαλων σωματείων.

Επισκεφθήκαμε στα μέσα της εβδομάδος τα 2 αντίπαλα στρατόπεδα σε ώρα προπόνησης, διακρίνοντας ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, τόσο σε ότι αφορά την έκβαση του ντέρμπι και ακόμη σχετικά με την ευγενή άμιλλα που χαρακτηρίζει και πρέπει να διέπει τις θέσεις και προθέσεις των συντελεστών της επικείμενης συνάντησης. Μετά από συζήτηση με παράγοντες και ποδοσφαιριστές των σωματείων, καταγράφουμε τις παρακάτω δηλώσεις:

Δηλώσεις παραγόντων και παιχτών των 2 ομάδων, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης μεταξύ Φαλανιακού και Δήμητρας Γιάννουλης:

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ

Στέλιος Αμανατίδης (γενικός αρχηγός): «Θέλουμε να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα με το ίδιο πολύ καλό κλίμα που μας διακρίνει ως τώρα (από την αρχή της σεζόν) παράλληλα με την πρωταγωνιστική μας πορεία. Η αναμέτρηση της Κυριακής είναι σημαντική τόσο για μας όσο και για τον αντίπαλο, τίποτε ωστόσο δεν θα κριθεί από το αποτέλεσμα, καθότι έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο γύρο με αγώνες και ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη στο παιχνίδι με τη Γιάννουλη και για το σκοπό αυτό θέλουμε τη στήριξη και από τον κόσμο μας, όπως άλλωστε έκανε και κάνει ως τώρα. Προέχει να γίνει ένα καλό και ήσυχο ματς, στο οποίο να υπερισχύσει ο καλύτερος.

Για εμάς το πρωτάθλημα δεν αποτελεί αυτοσκοπό, προσβλέποντας σε μια καλή και αξιοπρεπή πορεία μέχρι το τέλος της περιόδου. Ωστόσο θα επιδιώξουμε, με βάση την αγωνιστικότητα και τις δυνατότητές μας, να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και γιατί όχι να τερματίσουμε εμείς πρώτοι. Εύχομαι τέλος ‘’Καλές Γιορτές’’ σε όλους».   

Γιώργος Φατούρας (ποδοσφαιριστής): «Εκτιμώ πως την Κυριακή θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι αντάξιο των δυνατοτήτων των 2 ομάδων και της βαθμολογικής τους θέσης στο πρωτάθλημα. Θέλουμε τη νίκη ώστε να αναδειχθούμε εμείς πρωταθλητές χειμώνα, βάζοντας μπροστά και για καινούργιες επιτυχίες μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και εφόσον το αξίζουμε, να κόψουμε πρώτοι το νήμα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας  (ο αδελφός μου Δημήτρης αγωνίζεται στη Γιάννουλη), δεν έχουμε με κανέναν τίποτε να χωρίσουμε και θα είμαστε αντίπαλοι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για όση ώρα διαρκέσει η αναμέτρηση. Ας κερδίσει ο καλύτερος και το μεγαλύτερο κέρδος να είναι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Δημήτρης Παπαγεωργίου (ποδοσφαιριστής): «Την Κυριακή θα μπούμε στο γήπεδο δυνατά και θα αγωνιστούμε με στόχο να κερδίσουμε το ματς, βγαίνοντας ξανά μπροστά στη βαθμολογία. Μια νίκη κόντρα στη Δήμητρα Γιάννουλης θα ανεβάσει την ψυχολογία μας για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και όρεξη στο δεύτερο γύρο έχοντας πολλά ακόμη παιχνίδια, όπου θα δοκιμάσουμε τις αντοχές και τις δυνατότητές μας. Περιμένω και εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και στην κερκίδα, με ένα τελικό αποτέλεσμα που θα γίνει αποδεκτό από όλους».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 

Γιώργος Μπαργιώτας (γενικός αρχηγός): «Το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής ανάμεσα στο Φαλανιακό και τη Δήμητρα Γιάννουλης θα είναι ένα σημαντικό και σπουδαίο παιχνίδι και για τις 2 ομάδες, ανάλογο της ιστορίας και της προσφοράς τους στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού. Αναμένεται δε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό φιλάθλων και εύχομαι όλος ο κόσμος να το χαρεί, αφού πρώτα το  ευχαριστηθούν οι πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι παράγοντες των σωματείων. Φαλάνη και Γιάννουλη είμαστε 2 γειτονικές κοινότητες, που ανήκουν στον ίδιο δήμο, είμαστε γνωστοί και φίλοι μεταξύ μας και η αναμέτρηση της Κυριακής θα αποτελέσει απλά μια δυνατή συνάντηση μέσα στο γήπεδο, όπου οι αντίπαλες ομάδες θα αγωνισθούν με θεμιτά μέσα για τη νίκη.

Η ομάδα μας τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, κάτι που αντανακλά στα αποτελέσματα και με βάσει τα οποία ο σύλλογος προχωρά με σοβαρά και σταθερά βήματα προς την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό. Ωστόσο ο δρόμος είναι ακόμη αρκετά μακρύς και οι δυσκολίες που θα συναντήσουμε στην πορεία, μεγάλες. Σεβόμαστε και υπολογίζουμε ξεχωριστά τον κάθε αντίπαλο, βεβαίως και τη Φαλάνη, επί της οποίας θα προσπαθήσουμε να υπερισχύσουμε, παίζοντας σοβαρά και πειθαρχημένα. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά την Κυριακή και επίσης ‘’Καλές Γιορτές και Καλά Χριστούγεννα’’ για όλους τους Έλληνες».

Δημήτρης Φατούρας (ποδοσφαιριστής): «Το τελευταίο διάστημα είμαστε σαν ομάδα σε πολύ καλή και σταθερή αγωνιστική κατάσταση, έχοντας παράλληλα αρκετά ανεβασμένη ψυχολογία καθώς δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ούτε μας απασχολούν περιπτώσεις τραυματισμών. Θα πάμε την Κυριακή στη Φαλάνη με ψηλά το ηθικό για να αντιμετωπίσουμε μια εξίσου καλή ομάδα με υψηλούς στόχους, την οποία ωστόσο θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και για αυτό προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο όπως και κάθε άλλη ομάδα και θέλουμε πρώτα απ’ όλα να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο και να το χαρούμε όλοι, φεύγοντας στο τέλος φιλικά από το γήπεδο και αποδεχόμενοι το όποιο δίκαιο αποτέλεσμα».

Στάθης Μακανίκας (ποδοσφαιριστής): «Η αναμέτρηση της Κυριακής ανάμεσα στο Φαλανιακό και τη Γιάννουλη είναι εξίσου σημαντική και για τις 2 ομάδες, θέλοντας αμφότεροι να κερδίσουμε. Ξέρουμε τις δυνατότητες του αντιπάλου, έχουμε όμως εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στις δικές μας δυνάμεις και πιστεύω πως θα ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο στο μακρύ δρόμο μέχρι να πετύχουμε τον τελικό σκοπό.

Θέλουμε τους 3 βαθμούς για να αυξήσουμε ακόμη πιο πολύ τη βαθμολογική διαφορά από τους διεκδικητές του τίτλου. Μακάρι να έλθει πολύς κόσμος την Κυριακή στο γήπεδο και να χαρεί μαζί με μας ένα πολύ καλό παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας των 2 συλλόγων».

Ευχή και του σάιτ είναι να διεξαχθεί την Κυριακή μια όμορφη και δυνατή αναμέτρηση ανάλογη της ιστορίας και της προσφοράς των 2 σωματείων (Φαλανιακού και Δήμητρας Γιάννουλης), να χαρούν το παιχνίδι όλοι όσοι θα συμμετάσχουν ή θα το παρακολουθήσουν, κερδίζοντας ο καλύτερος και πάνω απ’ όλα να κερδίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας, που αποτελεί σταθερή αξία και σημείο αναφοράς στο άθλημα σε πανελλήνιο επίπεδο, κάτι για το οποίο όσοι ασχολούμαστε εκτενέστερα, γινόμαστε αποδέκτες θετικών και ενθαρρυντικών τέτοιων μηνυμάτων.