Βαθμολογία

Οι πιο δημοφιλείς δίαιτες του 2013

Ποιες είναι οι δίαιτες που κέντρισαν το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου για το 2013; Η Google αποκαλύπτει τη λίστα με τα διατροφικά προγράμματα με τις περισσότερες αναζητήσεις.

1. Η ευέλικτη δίαιτα

Απευθύνεται κυρίως σε χορτοφάγους και βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Επιτρέπει το σούσι και το κοτόπουλο και υποστηρίζει τα ισορροπημένα γεύματα και την ευελιξία στις διατροφικές επιλογές. Είναι μία από τις πιο υγιεινές δίαιτες του 2013 σύμφωνα με τους διατροφολόγους

2. Η δίαιτα των ψαρικών

Πρόκειται για χορτοφαγική δίαιτα που περιλαμβάνει και ψάρι. Χρειάζεται προσοχή ως προς τα είδη των ψαριών που επιλέγουμε να καταναλώσουμε.

3. Η δίαιτα του παμφάγου

Επιτρέπει την κατανάλωση τροφών από όλες τις κατηγορίες: γαλακτοκομικά, καρπούς, κόκκινο κρέας και ψάρι.

4. Η δίαιτα της Οκινάουα

Οι κάτοικοι της Ιαπωνίας φημίζονται για την υγεία και τη μακροζωία τους, οπότε οι διατροφικές τους συνήθειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Η δίαιτα της Οκινάουα περιλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης και λιπαρά ψάρια και υποστηρίζει το μέτρο στην κατανάλωση γλυκών, αλκοόλ και κορεσμένων λιπαρών.

5. Κετογόνος δίαιτα

Βασίζεται στις πρωτεΐνες και τα λιπαρά και απαγορεύει τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Η αναλογία των θερμίδων πρέπει να είναι 60% λιπαρά, 35% πρωτεΐνες και μόλις 5% υδατάνθρακες.

Πηγή: onmed.gr