Βαθμολογία

Απαλλάχθηκαν Ντρογκμπά και Έμπουε

Η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απάλλαξε τους Ντιντιέ Ντρογκμπά και Εμάνουελ Έμπουε, οι οποίοι είχαν βρεθεί απολογούμενοι επειδή απέτισαν τιμή στον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.

Στις 6 Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά τον θάνατο του ηγέτη των Νοτιοαφρικανών στον αγώνα κατά του απαρτχάιντ, οι δύο Αφρικανοί ποδοσφαιριστές της Γαλατάσαραϊ αποκάλυψαν στον αγώνα πρωταθλήματος με την Ελαζιγκσπόρ, μέσα από τις φανέλες τους, μπλουζάκια αφιερωμένα στον εκλιπόντα.

«Ευχαριστώ Μαντίμπα» έγραφε το μπλουζάκι του Ντρογκμπά, ενώ εκείνο του Έμπουε ανέφερε «Αναπαύσου εν ειρήνη Νέλσον Μαντέλα». Η πειθαρχική επιτροπή της τουρκικής ομοσπονδίας εξέπληξε αρνητικά τους πάντες, καλώντας σε απολογία τους δύο παίκτες από την Ακτή Ελεφαντοστού, επικαλούμενη τη διάταξη των κανονισμών, η οποία απαγορευεί την προβολή πολιτικών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων.

Τα μηνύματα των Ντρογκμπά και Έμπουε δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν πολιτικού περιεχομένου και το γεγονός αυτό οδήγησε τελικά στην απαλλαγή τους, όμως και μόνο η κλήση τους σε απολογία ήταν αρκετή για να προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, με τον υπουργό Αθλητισμού της Τουρκίας, Σουάτ Κιλίτς, να ασκεί δριμεία κριτική στην πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας.