Βαθμολογία

Νίκος Περδίκης: «Καμιά ομάδα δεν θεωρείται εύκολη στην Α’ ΕΠΣΛ»

Ο παίκτης του ΠΑΟΛ Αβέρωφ, Νίκος Περδίκης, βρέθηκε στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας», των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει σχετικά με την πορεία της ομάδας του, το φετινό πρωτάθλημα, τα χρόνια που πέρασε στην ΑΕΛ και άλλα πολλά. Αναλυτικά η συζήτηση:

Είστε ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας;

«Γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα και υπάρχει συνεργασία καλή με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας, που σαν νεοφώτιστοι, είναι η παραμονή και από εκεί και πέρα, θέλουμε και το κάτι παραπάνω».

Η ομάδα που προπονείται;

«Προπονούμαστε στο γήπεδο του Αβέρωφ, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί έχουμε δικό μας γήπεδο. Είναι προτέρημα αυτό, γιατί κάποιες ομάδες που δεν έχουν, παίρνουν γήπεδα του Δήμου και δεν μπορούν να δουλέψουν όπως θέλουν».

Υπάρχει συμμετοχή στην προπόνηση;

«Ναι φυσικά. Έρχονται αρκετά παιδιά σε κάθε προπόνηση, μέσα σε λογικά πλαίσια, αφού ερασιτέχνες είμαστε και πολλοί έχουν δουλειά».

Πως θα σχολίαζες την πορεία της ομάδας;

«Πιστεύω ότι είμαστε καλά μέχρι στιγμής, αν και έχουμε χάσει κάποιους βαθμούς που θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε».

Το κλίμα στην ομάδα πως είναι;

«Όταν ήρθα στην ομάδα, δεν περίμενα ότι θα υπήρχε σωματείο στο τοπικό που να έχει τόσο τέλειο κλίμα. Όλα είναι τέλεια, η διοίκηση είναι κοντά μας και ο πρόεδρος είναι σε κάθε προπόνηση παρών».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Δεν κυνηγάω κάτι συγκεκριμένο. Ότι έρθει, είναι θετικό. Κοιτάω κάθε μέρα ξεχωριστά».

Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς, να παίξετε καλύτερα για τον προπονητή σας;

«Ο κύριος Αλεξούλης, είναι γνωστός από το πέρασμα του στην ΑΕΛ ως παίκτης. Επίσης, σαν προπονητής είναι πολύ καλός. Έχει σπουδάσει το αντικείμενο και πιστεύω ότι έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτόν τον άνθρωπο. Πριν από κάθε παιχνίδι μας λέει να μπούμε και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, δηλαδή να κερδίσουμε».

Πως θα χαρακτήριζες φέτος το πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα, το χαρακτηρίζει η δύναμη και το ποιοτικό ρόστερ που έχουν οι ομάδες. Η ομάδα που πιστεύω ότι μπορεί να κάνει την διαφορά, είναι η Γιάννουλη, που στηρίζεται στον κορμό που έκανε από πέρυσι, χωρίς βέβαια να θέλω να αδικήσω τις άλλες ομάδες. Το παιχνίδι που έχουν απέναντι στον Φαλανιακό, πιστεύω ότι θα κρίνει πολλά πράματα. Δεν θα έχει εύκολο έργο, αλλά με το ρόστερ που έχει, μπορεί να βγει κατηγορία. Από εκεί και πέρα, καμιά ομάδα δεν θεωρείται εύκολη, καθώς μπορεί ο αντίπαλος να κάνει την διαφορά μέσα στο γήπεδο».

Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα σε Α’ και Α1’;

«Διαφορές δεν εντοπίζω ιδιαίτερες, καθώς και τα δύο πρωταθλήματα είναι δυνατά. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι η Α’ ΕΠΣΛ, είναι πιο δυνατή κατηγορία».

Πως είναι το επίπεδο των υποδομών;

«Από ότι έχω δει και ξέρω, πιστεύω ότι δεν είναι και η καλύτερη κατάσταση. Ειδικά, τώρα τον χειμώνα, πολλά γήπεδα κρύβουν κινδύνους σοβαρού τραυματισμού».

Κάνε μας μια αναδρομή στην καριέρα σου.

«Είμαι 21 ετών και αγωνίζομαι ως αμυντικό χαφ, αλλά έχω αγωνιστεί και ως στόπερ. Ξεκίνησα στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ και ήμουν στην ομάδα 12 χρόνια. Ξεκίνησα ως αριστερό μπακ, αλλά λόγω ύψους, ο προπονητής μου, κύριος Θανάσης Κουτσαφτίκης, με άλλαξε στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Αν θυμάμαι καλά, ήταν το 2009-2010. Ήταν επιτυχημένη τότε η χρονιά, γιατί συμμετείχαμε στα play off της Super League. Αυτό έδειξε, ότι υπάρχει μέλλον στις ακαδημίες της ΑΕΛ».

Πόσο εύκολο είναι για έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή να κάνει το κάτι παραπάνω;

«Άμα υπάρχει όρεξη, πιστεύω ότι όλα είναι πιθανά. Από εκεί και πέρα, πρέπει να μην υπάρχουν τραυματισμοί και να δουλεύεις καθημερινά. Αυτήν την στιγμή στην Α’ ΕΠΣΛ, πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά».

Πως βλέπεις την αλλαγή που έγινε φέτος στην Γ’ Εθνική;

«Πιστεύω ότι αυτό που έγινε δεν είναι ωραίο, γιατί πολλές ομάδες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σταθούν σε τέτοιες κατηγορίες κα φτάνουν στην διάλυση. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό, αλλά αφού το αποφάσισαν άλλοι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Σκέφτεσαι να κάνεις κάτι, που θα σε ανεβάσει επίπεδο;

«Πρώτα είναι η ομάδα και μετά ο παίκτης. Αν μου δοθεί η ευκαιρία καλώς».

Το όνειρο σου, ποιο είναι;

«Όνειρο είχα, να παίξω κάποτε στην ΑΕΛ, αλλά με τα σημερινά δεδομένα, είναι πολύ δύσκολο, γιατί δεν τα πιστεύουν τα παιδιά από την ομάδα και προτιμούν να αγοράζουν ξένους παίκτες. Για εμένα, υπάρχει ταλέντο στην Λάρισα, αλλά δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Φέτος, ειδικά, η ΑΕΛ είχε την δυνατότητα να στηριχτεί καθαρά σε νέους παίκτες από την ομάδα. Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους δεν διάλεξαν αυτά τα παιδιά».

Πες μας δύο λόγια για το παιχνίδι που έχετε μπροστά σας.

«Παίζουμε μέσα στον Ηρακλή Χάλκης και σίγουρα το παιχνίδι είναι δύσκολο. Προβλήματα δεν έχουμε σαν ομάδα και είμαστε όλοι υγιείς. Έχω ακούσει ότι η Χάλκη είναι δυνατή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».