Βαθμολογία

Madonna: Με τα περισσότερα κέρδη

Με κέρδη που αγγίζουν τα 125 εκατομμύρια δολάρια, η αμερικανίδα ποπ σταρ Madonna κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes με τις  υψηλότερα αμειβόμενες τραγουδίστριες, ξεπερνώντας εύκολα την Lady Gaga και την Taylor Swift.

Μεγάλο μέρος των κερδών της Madonna - από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 - προήλθε από την παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο «MDNA», αλλά και από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες (πωλήσεις αρώματος, ειδών ρουχισμού κ.ά.).

Η βασίλισσα της ποπ, η οποία το 2012 ήταν στην ένατη θέση της ίδιας λίστας, άφησε πίσω της την Lady Gaga, με 80 εκατομμύρια δολάρια. Η  Gaga ανέβηκε δύο θέσεις σε σχέση με την περσινή της κατάταξη,  παρότι η τελευταία της τουρνέ τελείωσε νωρίτερα απ’ ότι είχε προγραμματίσει λόγω του τραυματισμού της.

Στην τρίτη θέση, συναντάμε την τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής Taylor Swift, με 55 εκατομμύρια δολάρια έσοδα, από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος προήλθε από τις πωλήσεις του επιτυχημένου άλμπουμ της με τίτλο «Red». Η 24άχρονη ερμηνεύτρια, η οποία φέτος σάρωσε τα βραβεία Billboard κερδίζοντας στις κατηγορίες καλύτερου καλλιτέχνη της χρονιάς, καλύτερου άλμπουμ, καλύτερης γυναίκας καλλιτέχνιδας της χρονιάς, καλύτερου ψηφιακού καλλιτέχνη, καλύτερου καλλιτέχνη Billboard στο top 200 καθώς και το βραβείο κάντρι, υποχώρησε μια θέση στη λίστα, καθώς πέρυσι ήταν δεύτερη.

Η 32άχρονη Beyonce Giselle Knowles, κατά κόσμον Beyonce, βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 53 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η 44άχρονη ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, σχεδιάστρια μόδας και χορεύτρια Jennifer Lopez συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, με απολαβές ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Forbes συνέταξε τη λίστα, έπειτα από προ - φόρου εκτίμηση των εισοδημάτων, με βάση τις πωλήσεις ρεκόρ σε εισιτήρια για συναυλίες, περιοδείες, πωλήσεις εμπορευμάτων κ.ά..

Η δεκάδα του Forbes

1.   Madonna (125 εκ. δολ.)
2.   Lady Gaga (80 εκ. δολ.)
3.   Taylor Swift (55 εκ. δολ.)
4.   Beyonce (53 εκ. δολ.)
5.   Jennifer Lopez (45 εκ. δολ.)
6.   Rihanna (43 εκ. δολ.)
7.   Katy Perry (39 εκ. δολ.)
8.   Pink (32 εκ. δολ.)
9.   Carrie Underwood (31 εκ. δολ.)
10. Mariah Carey (29 εκ. δολ.)
      Nicki Minaj (29 εκ. δολ.)