Βαθμολογία

Πρόστιμο «μαμούθ» 102 εκατ. ευρώ!

Το ασύλληπτο ποσό των περίπου 102 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε το ΣΔΟΕ σε γνωστό Χανιώτη επιχειρηματία που ασχολείται με την εισαγωγή κρεάτων από το εξωτερικό.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ μια και η φοροδιαφυγή του συγκεκριμένου επιχειρηματία ξεπερνά κάθε όριο. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ Κρήτης στην επιχείρηση του Χανιώτη βρήκε εικονικά τιμολόγια 51 εκατομμυρίων ευρώ!

Έτσι εάν ο Χανιώτης εισαγωγέας δεν συμβιβαστεί καλείται να πληρώσει ως πρόστιμο το διπλάσιο ποσό των εικονικών τιμολογίων, δηλαδή 102 εκατομμύρια ευρώ. Εάν συμβιβαστεί θα πληρώσει το 50% της αξίας, δηλαδή περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χανιώτης επιχειρηματίας αν και έφερνε απευθείας τα κρέατα από το εξωτερικό ο ίδιος, παρουσίαζε ότι οι εισαγωγές γίνονταν από "μαϊμού" εταιρείες από τις οποίες υποτίθεται έπαιρνε αυτός το εμπόρευμα. Στην παρούσα φάση αναμένεται να γίνει έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007-2009, ενώ το ΣΔΟΕ Κρήτης προχωρά πλέον στον έλεγχο της δεύτερης εταιρείας του Χανιώτη.

Πηγή: flashnews.gr