Βαθμολογία

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Λάρισα

Η Λάρισα γιορτάζει τα Χριστούγεννα με πρωταγωνιστή των εκδηλώσεων το παιδί. Χρώμα εορταστικό αποκτούν οι πεζόδρομοι του εμπορικού κέντρου της πόλης από την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, με αποκορύφωμα δύο σημαντικές εκδηλώσεις – παιδικό πάρτυ και φιλανθρωπικό μπαζάρ - που θα γίνουν στην Πλατεία Ταχυδρομείου στις 22 Δεκεμβρίου και έχουν αμφότερες στο επίκεντρό τους το παιδί.

Ανατρεπτικοί Άη – Βασίληδες πάνω σε ποδήλατα που μοιράζουν «μαγικά» χαρτάκια, χαρούμενα ξωτικά, μουσικές και συναισθήματα θα πλημμυρίσουν το κέντρο της πόλης, μεταφέροντας το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας, τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Θεσσαλίας, τις «Φίλες της Αγάπης» και τον Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «ΙΑΣΩ» θα πραγματοποιήσει μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων τις εορταστικές ημέρες που διανύουμε.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 18 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου πέντε Άη - Βασίληδες με ποδήλατα συνοδεία ξωτικών θα κυκλοφορούν σε κεντρικές οδούς τις πόλης, ψάλλοντας κάλαντα, παίζοντας και διασκεδάζοντας τους περαστικούς αλλά και δίνοντας το μαγικό χαρτάκι σε όλα τα παιδιά που θα τους συναντήσουν, για τη μεγάλη κλήρωση για τα 12 ποδήλατα που θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ταχυδρομείου, όπου και θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Παιδική Γιορτή, στα πλαίσια της οποίας τα παιδάκια θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και οι Άη Βασίληδες με την σειρά τους θα μοιράσουν δώρα σε όλα τα παιδιά και θα φωτογραφηθούν με μικρούς και μεγάλους.

Το παιδικό πάρτυ θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη συναυλία που θα δώσει στις 11 π.μ. η Συμφωνική Ορχήστρα και τα χορωδιακά σχήματα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα πλούσιο εορταστικό ρεπερτόριο με Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες και Κάλαντα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, στο Πνεύμα των Άγιων Ημερών θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο μία πρωτότυπη και σημαντική εκδήλωση με τίτλο «Το παιδί ζωγραφίζει για το παιδί» με στόχο την ενίσχυση των παιδιών της Λάρισας που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Μαθητές όλων των βαθμίδων, των σχολείων της Λάρισας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουν με αγάπη μια ζωγραφιά που στη συνέχεια θα δώσει χαρά και δύναμη σε κάποια άλλα παιδιά που μάχονται για την ζωή.

Στο Χριστουγεννιάτικο Bazzar, που θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής, θα εκτίθενται και θα πωλούνται έναντι συμβολικού τιμήματος οι ζωγραφιές των μαθητών και τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές παθήσεις «ΙΑΣΩ» που δίνουν καθημερινά έναν σκληρό αγώνα για να κερδίσουν την ίδια τη ζωή.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνέντευξη τύπου δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία της Διευθύντριας Περιφερειακή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βάσως Ζιάκκα, του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γ. Τσιαπλέ, της Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσας Βουλγαράκη, της προέδρου των «Φίλων της Αγάπης» κ. Μπούλας Στεργίου και του προέδρου του Συλλόγου «Ιασώ» κ. Δ. Λιούσα.

Στο εορταστικό κλίμα των ημερών, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των φορέων, αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου ο κ. Αγοραστός επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Πέρυσι πραγματοποιήσαμε ένα πλούσιο πλέγμα εορταστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με φορείς της πόλης. Φέτος διευρύνουμε ακόμη περισσότερο το σύνολο των φορέων που συμμετέχουν. Μαζί με τις «Φίλες της Αγάπης», το Επιμελητήριο, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τον Εμπορικό Σύλλογο, το Γαλλικό Ινστιτούτο και τον Σύλλογο «Ιασώ» δημιουργούμε μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στη Λάρισα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 18 Δεκεμβρίου με αποκορύφωμα το μεγάλο πάρτυ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ταχυδρομείου, όπου τα παιδιά θα πάρουν τα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη. Ταυτόχρονα, με την εκδήλωση «Το παιδί ζωγραφίζει για το παιδί», θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στα παιδιά που νοσούν από νεοπλασματικές παθήσεις. Προσπαθούμε σε μία δύσκολη περίοδο, μέσα από τη συνεργασία με τους φορείς της πόλης, να δημιουργήσουμε ένα θετικό κι εορταστικό περιβάλλον και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μια γροθιά. Αποδεικνύουμε ότι οι δυσκολίες δεν μας πτοούν και συνεχίζουμε σε πείσμα των καιρών επειδή ακριβώς είμαστε ενωμένοι. Βεβαίως, οι εκδηλώσεις που διοργανώνουμε δημιουργούν, μαζί με τις εκδηλώσεις του δήμου Λαρισαίων, ένα όμορφο εορταστικό κλίμα σε ολόκληρη την πόλη προς όφελος των συμπολιτών μας».

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε: ««Η Λάρισα από την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου μεταμορφώνεται σε μια πόλη φωτεινή και γιορτινή και καλούμε όλους τους Λαρισαίους, μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στην πλατεία Ταχυδρομείου με το παιδικό πάρτυ, όπου πάνω από 500 δώρα θα μοιραστούν στα παιδιά της πόλης. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο θα εκτίθενται και θα πωλούνται σε συμβολική τιμή οι ζωγραφιές των μαθητών της πόλης και τα έσοδα θα δοθούν στον σύλλογο «Ιασώ». Με έμπνευση την μαγεία των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις οι οποίες έχουν στόχο να χαρίσουν χαμόγελα και ταυτόχρονα ελπίδα, υπό τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που είχαμε την χρονιά που κλείνει, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ, δυνατοί και αλληλέγγυοι. Όλη έχουμε ανάγκη μια γιορτινή ανάσα. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν εορταστικό ιστό στο κέντρο της πόλης, προσφέροντας πρωτότυπες εκδηλώσεις στους μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι φέτος θα προσπαθήσουμε, μέσα από τις δράσεις που διοργανώνουμε, να ξεφύγουμε από το «εγώ» και να εστιάσουμε στο «εμείς». Θεωρούμε ότι με την από κοινού δράση των φορέων της πόλης θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία πόλου εθελοντισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της συμπολιτών μας και την ανιδιοτελή προσφορά, πάντα με επίκεντρο το παιδί, το παιδί που νοσεί».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων, οι οποίοι συνεχάρησαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για την σημαντική εορταστική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν:

Η κ. Ζιάκκα: «Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας συνεργάζεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στη διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου μπαζάρ για τα παιδιά του «Ιασώ» για να «κινητοποιήσει» τους μαθητές να συνεργαστούν ώστε να βοηθήσουν κάποια άλλα παιδιά που έχουν την ανάγκη τους. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά που με τη σειρά τους θα ευαισθητοποιήσουν τους ενήλικες».

Ο κ. Αδάμ: «Ως Επιμελητήριο, συμφωνούμε, επιβραβεύουμε και υποστηρίζουμε τέτοιου είδους δράσεις που βοηθούν αφενός την αγορά, η οποία όλοι γνωρίζουμε πως περνά δύσκολες ώρες κι αφετέρου την ψυχολογία των συμπολιτών μας. Ως νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας θέλω να επισημάνω πως είναι στις προθέσεις μας να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω την ήδη καλή συνεργασία που είχαμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιπεριφέρεια Λάρισας, προωθώντας δράσεις που θα βοηθήσουν τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες – μέλη του Επιμελητηρίου μας».

Η κ. Βουλγαράκη: «Σε αυτά τα γιορτινά πλαίσια που κινείται η πόλη μας, ενώνουμε όλοι οι φορείς τις δυνάμεις μας με στόχο τη δράση. Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να κινητοποιηθούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, για να προσφέρουμε σε έναν καλό σκοπό. Ευχαριστούμε τους μαθητές που θα συμμετάσχουν με τις ζωγραφιές τους και καλούμε ταυτόχρονα όσα παιδιά το επιθυμούν να φέρουν ακόμη και το πρωί της Κυριακής τις ζωγραφιές τους για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Το παιδί ζωγραφίζει για το παιδί».

Ο κ. Τσιαπλές: «Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις αποκτούν έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή του συλλόγου «Ιασώ» αλλάζει το νόημα του εορτασμού αφού πέρα από τη χαρά θα μεταφέρει μηνύματα αγάπης και αλληλεγύης για τα παιδιά εκείνα που αγωνίζονται για τη ζωή. Η συνεργασία των φορέων μπορεί να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Κάθε φέτος και καλύτερα».

Η κ. Στεργίου: «Η πρωτοβουλία αυτή μας ευαισθητοποιεί. Ασχολούμαστε εδώ και 37 χρόνια με τη φιλανθρωπία, αλλά τα παιδιά ήταν πάντοτε για εμάς ότι πιο συγκινητικό και ανθρώπινο ανάμεσα στα περιστατικά που βοηθάμε. Είναι χαρά και τιμή μας να συμμετάσχουμε και να συνδράμουμε κι εμείς με τη σειρά μας στις εκδηλώσεις».

Τέλος, ο κ. Λιούσας, πρόεδρος του συλλόγου «Ιασώ», για τα παιδιά του οποίου θα δοθούν τα έσοδα του μπαζάρ με τις ζωγραφιές, τόνισε: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση για τα παιδιά που αγωνίζονται με θάρρος και αξιοπρέπεια για να ξαναβγούν στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη. Ευχαριστώ επίσης όλους τους φορείς που συμμετέχουν και αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια. Το παιδί συμπονά πιο πολύ το άλλο παιδί που υποφέρει. Όλα τα παιδιά που δίνουν μάχη για τη ζωή τους είναι ήρωες. Περνάνε από την παλαίστρα της ζωής και βγαίνουν νικητές». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η κ. Δήμητρα Μπαράτση που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης.