Βαθμολογία

Αδιέξοδο για τους πλειστηριασμούς

Χωρίς απτό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε και η νέα συνάντηση, αργά το απόγευμα της Κυριακής, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με την τρόικα για το θέμα των πλειστηριασμών.

Για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα ενημερώσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών την πολιτική ηγεσία των θεσμών που αποτελούν την τρόικα και ενδεχομένως επανέλθουν για νέα συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη τη Δευτέρα. Την Τρίτη, πάντως, η τρόικα αναχωρεί από την Αθήνα.

Στη συνάντηση που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και των επικεφαλής της τροικα διαπιστώθηκε απόκλιση απόψεων για τη μεταβατική χρονιά του 2014 σε ό,τι αφορά τα κριτήρια υπαγωγής στο ευνοϊκό καθεστώς.

Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, πρόοδος είχε υπάρξει μόνο σε ό,τι αφορά το μόνιμο νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύσει από το 2015 και εξής για το οποίο υπάρχει συμφωνία επί της αρχής.

Όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης «από τα 100 μέτρα απόστασης που χωρίζει τις δύο πλευρές έχουν καλυφθεί μόνο τα 20 μέτρα». Όπως εξήγησε: «Διαφωνούμε στους αριθμούς και στα κριτήρια για τη μεταβατική περίοδο. Υπάρχει αρκετή απόσταση».

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν σχετικά τους προϊσταμένους τους για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς και από τις επικοινωνίες αυτές αναμένεται να κριθεί εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση αύριο, Δευτέρα.

Η τρόικα θα αναχωρήσει την Τρίτη από την Αθήνα και παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει νέα συνάντηση αύριο, Δευτέρα, με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί συμφωνία τη Δευτέρα, ώστε να υπάρχει χρόνος να νομοθετήσει η κυβέρνηση πριν τις 20 Δεκεμβρίου που κλείνει η Βουλή.

Εάν οι δυο πλευρές δεν συγκλίνουν η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε μονομερή απόφαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και το 2014.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ