Βαθμολογία

Υποψήφιος για την Κομισιόν ο Α. Τσίπρας

Με ποσοστό 84,1% επιλέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η απόφαση ελήφθη στο 4ο συνέδριο του ΚΕΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Επισήμανε πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

«Η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού» υπογράμμισε.

Και κατέληξε: «Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε».

Το συνέδριο επανεξέλεξε ως Πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς τον Π. Λοράν με 78,6%.

Σχόλιο της ΝΔ

Με μια σκληρή ανακοίνωση σχολιάζει η ΝΔ την επίσημη πλέον υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

«Τα περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης αποφάσισαν σήμερα, ότι ο καλύτερος εκπρόσωπός τους είναι ο κ. Τσίπρας. Κομμουνιστικά, Σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν "άξιο υποψήφιο"».

Και συνεχίζει: «Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Όμως, πλέον, ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του, αποκαλύπτονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη...».