Βαθμολογία

H Μάντσεστερ Σίτι διέσυρε 6-3 την Άρσεναλ

Η Μάντσεστερ Σίτι διέσυρε 6-3 (!) την πρωτοπόρο της Premier League, Άρσεναλ. Οι «πολίτες» παρέδωσαν μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου, έχοντας πέντε διαφορετικούς παίκτες τους στη λίστα των σκόρερ! Ο Σέρχιο Αγουέρο έδωσε το έναυσμα για το πάρτι της ομάδας του στο 14ο λεπτό!
Από εκείνο το σημείο μέχρι και το 96ο (!) λεπτό του αγώνα, η Σίτι δεν σταμάτησε να σκοράρει, με τους Νεγρέδο (39’), Φερναντίνιο (50’, 88’) Σίλβα (66’) και Τουρέ (96’ πεν.) να νικάνε τον Σέζνι.
Στην αντίπερα όχθη, ο Θίο Γουόλκοτ προσπαθούσε μόνος, πετυχαίνοντας δυο από τα τρία γκολ των «κανονιέρηδων» στο 31’ και στο 63’, με τον Περ Μερτεζάκερ στο 92’ να μειώνει σε 5-3. Η Άρσεναλ γνώρισε την βαρύτερη ήττα της στο Μάντσεστερ από τη Σίτι, έχοντας ηττηθεί στο παρελθόν με τρία γκολ διαφορά αλλά όχι με σκορ τέτοιας έκτασης. Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής είχε και δυο μεγάλους άτυχους, αφού ο Κοσιελνί στο 42’ τραυματίστηκε και αποχώρησε με βαθύ σκίσιμο στο γόνατο, ενώ στο 50’ αποχώρησε τραυματίας και ο Αγουέρο!
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Παντιλιμόν, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Κομπανί, Ντεμικέλις, Φερναντίνιο, Νασρί (90' Χάβι Γκαρσία), Τουρέ, Σίλβα (71’ Μίλνερ), Αγουέρο (50’ Χεσούς Νάβας), Νεγρέδο.
ΑΡΣΕΝΑΛ:
Σέζνι, Σανιά, Μονρεάλ, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί (42’ Βερμάλεν), Φλαμινί (72’ Γκνάμπρι), Ράμσεϊ, Οζίλ, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ, Ζιρού (76’ Μπέντνερ.