Βαθμολογία

Θοδωρής Βουτυρίτσας: «Συνδυάζουμε την άθληση με το ταλέντο»

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας κ. Θοδωρής Βουτυρίτσας μιλάει στο athleticlarissa.gr

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου οι «Ατρόμητοι» δουλεύει σκληρά εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη της Λάρισας (συγκεκριμένα από το 2005), το έργο της αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό αφού μέσα από την δουλειά που κάνει ξεχωρίζουν από μικρές ηλικίες ταλέντα τα οποία προσφεύγουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και γίνονται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Της Βάσως Γκατζούλη

Έχουν κάνει θεσμό τα τουρνουά τα οποία πραγματοποιούνται στο χώρο της ακαδημίας και γίνονται με μεγάλη συμμετοχή, όχι μόνο ομάδων του νομού, αλλά και ομάδων από άλλες περιοχές.

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια γιατί βλέπει ότι σαν γνώμονα έχει μόνο το καλό των παιδιών. Το athleticlarissa.gr βρέθηκε στην απογευματινή προπόνηση της ακαδημίας στις εγκαταστάσεις όπου εδρεύουν τα τμήματα ποδοσφαίρου όλων των ηλικιών.

«Προτεραιότητά μας η διοργάνωση του Τουρνούα»

Ο υπεύθυνος και προπονητής της ακαδημίας κ. Θοδωρής Βουτυρίτσας, με μεγάλη προσφορά στο λαρισινό ποδόσφαιρο, αφού φόρεσε και με επιτυχία την φανέλα της ΑΕΛ μας μίλησε για την προσπάθεια που κάνει εδώ και οκτώ χρόνια. «Είμαστε μαζί με τον κ. Τηλέμαχο Ζιάκα (επίσης πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ). Η ακαδημία λειτουργεί επίσημα από το 2005, απαρτίζεται από νήπια που είναι γεννημένα το 2008 μέχρι και το 1998. Έχει εφηβικό τμήμα και ανδρική ομάδα. Όλα τα τμήματα λειτουργούν ολοκληρωμένα. Έχουμε πέντε συνεργάτες – γυμναστές, προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα ποδοσφαίρου.

Οι κύριοι είναι οι εξής: Ζιάγκας Θεόδωρος, Λόζιος Γιάννης, Χατζής Κώστας, Καρακίτσιος Δημήτρης, Παππάς Οδυσσέας. Λειτουργούμε σε καθημερινή βάση τα παιδιά σε γκρουπ. Έχουμε επίσης αγωνιστικά γκρουπ. Συμμετέχουμε κανονικά στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ. Αξίζει να αναφέρουμε για να γνωρίζει ο κόσμος, ότι κάνουμε ένα τουρνουά στις 21-22/12 και έχουμε προσκεκλημένες τις εξής ομάδες. Από τη Λάρισα την ΑΕΛ, τον Προμηθέα, του Αμπελόκηπους και τη Νέα Πολιτεία. Από τη Θεσσαλία τον Ολυμπιακό Βόλου, την Αναγέννηση Καρδίτσας, την Δήμητρα Τρικάλων. Επίσης την Ακαδημία Γιώτσα (Κατερίνη), τον Ατρόμητο Πτολεμαϊδος, τον Παναργειακό (Καστοριά), την Ακαδημία Σερπάνου (Λαμία), τον Αίαντα Λαμία και την Ακαδημία Δομοκού.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε ομίλους, δηλαδή σε τέσσερις ζώνες, οι οποίες έχουν ως εξής: Σάββατο πρωί – απόγευμα και Κυριακή πρωί – απόγευμα. Το τουρνουά πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με την συμμετοχή καινούργιων ομάδων. Η απαίτηση είναι επιτακτική και έτσι τείνει να γίνει θεσμός. Φιλοξενούμε όλες τις ομάδες στις εγκαταστάσεις μας και τώρα πραγματικά προσπαθούμε να δουλέψουμε για να βγει καλό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την μεγάλη στήριξη του κόσμου γιατί πιστεύει ότι αυτό που κάνουμε είναι υγιές. Πέρα από τον αθλητισμό, διαπαιδαγωγούμε και εκπαιδεύουμε χαρακτήρες.

Είναι τιμή μας να αναφέρουμε ότι από εδώ ξεκίνησαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται σε επαγγελματικές κατηγορίες. Ο λόγος για τους εξής: Ντάλας Χρήστος (τερματοφύλακας Τυρνάβου), Τάσος Κρητικός (ΠΑΣ Γιάννινα), Σουλιώτης Δημήτρης (Τύρναβος). Άραγε συνδυάζουμε την άθληση με το ταλέντο και όταν τα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τους δίνουμε τα εφόδια».