Βαθμολογία

Απορρίπτει την πρόσκληση των «58»

Ο κ. Κουβέλης απέρριψε την πρόσκληση των «58» για κοινή κάθοδο της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές. «Θα συμμετάσχουμε ως ΔΗΜΑΡ μαζί με τη συμμαχία που θα έχουμε συγκροτήσει στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου» δήλωσε.

Ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του θα κατέβει στις ευρωεκλογές με δικό του ψηφοδέλτιο μαζί με όσες δυνάμεις και κινήσεις συμφωνούν στην προοδευτική εξέλιξη της Ευρώπης και πρότεινε το συνέδριό να αποφασίσει τη σύνδεση του κόμματος με την ομάδα «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο τρίτος πόλος που προτείνει η ΔΗΜΑΡ θα συσπειρώνει «όσους δεν συναινούν στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές και βεβαίως δεν επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους συμπληρωματικό ρόλο σε μια λαϊκιστική Αριστερά που επαγγέλλεται την επιστροφή στο χθες» είπε.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. Ή θα έχει στο επίκεντρό του τα ζητήματα των πολλών, της κοινωνίας και της νέας γενιάς ή θα καταντήσει συμπλήρωμα της Δεξιάς. Ή θα δώσει μάχες στο παρόν, σήμερα, που αποφασίζονται τα μείζονα ή θα περιοριστεί στο ρόλο του σχολιαστή του μέλλοντος».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως «η συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη νέα πορεία της χώρας. Ισχυρή πολιτικά και κοινωνικά προοδευτική δύναμη σημαίνει δυνατότητα παρέμβασης στην πορεία των πολιτικών πραγμάτων σημαίνει σταθεροποίηση για τη χώρα και ακύρωση των διλημμάτων του προωθούμενου νέου διπολισμού».

Πρόσθεσε με έμφαση ότι «αυτό δεν σημαίνει συνθηκολόγηση με τον συντηρητισμό. Δεν σημαίνει πως θα αγνοούμε ή θα υποστηρίζουμε αντιλαϊκές πολιτικές, οραματιζόμενοι ένα μέλλον που ποτέ δεν θα έρθει και επαγγελλόμενοι μια μεταμνημονιακή Ελλάδα όπου όλα θα διορθωθούν».

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ