Βαθμολογία

Η πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη

Η έναρξη συνεργασίας της εταιρίας Mars One με τις εταιρείες Lockheed Martin Space Systems και Surrey Satellite Technology για τον σχεδιασμό ενός δορυφόρου και ενός διαστημικού σκάφους, σήμαναν την αρχή μιας μεγάλης προετοιμασίας για το ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στο πλανήτη Άρη σε μια τετραετία, δηλαδή το 2018.

Μάλιστα, το διαστημικό σκάφος θα διαθέτει έναν ρομποτικό βραχίονα ο οποίος θα εξερευνά το έδαφος ψάχνοντας για νερό. Επίσης, θα διεξαχθούν πειράματα για τη χρήση φωτοβολταϊκών στην επιφάνεια του πλανήτη, ενώ κάμερα που θα είναι ενσωματωμένη στην επιφάνειά του, θα καταγράφει όλες τις εξελίξεις. Ο δορυφόρος από την άλλη πλευρά θα βρίσκεται σε συγχρονισμένη τροχιά γύρω από τον Άρη και θα αποστέλλει βίντεο στη Γη.

Όσο για το ποιοι θα ζήσουν την περίεργη αυτή εμπειρία; Περίπου 200.000 άνθρωποι άνω των 18 υπέβαλλαν αιτήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες προήλθαν όπως αναμενόταν, από τις ΗΠΑ, τη Κίνα και την Ινδία. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την πρώτη ανθρώπινη αποικία στον Άρη θα περάσουν από οκταετή εκπαίδευση,έτσι ώστε να μάθουν να προσαρμόζονται σε μεγάλες περιόδους απομόνωσης.

Η Mars One υπολογίζει πως η αποστολή του πρώτου ζευγαριού στον Άρη θα κοστίσει, κρατηθείτε... 6 δισεκατομμύρια δολάρια!!! Φυσικά, για τη χρηματοδότηση της αποστολής η εταιρία ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων.

Παράλληλα, η εταιρεία βασίζεται σε χορηγίες, ενώ ελπίζει να καλύψει το κόστος από την πώληση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης της αποστολής, που σίγουρα θα είναι ένα... «αστρονομικό ποσό»!!!

Πηγή: star.gr