Βαθμολογία

«Τον Μάρτιο θα ανακοινώσω την απόφαση μου»

Το γαϊτανάκι σχετικά με την παραμονή ή όχι του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα και μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας συνεχίζεται με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να δηλώνει σε εκδήλωση χορηγού της γαλανόλευκης την Πέμπτη, πως θα ανακοινώσει την απόφασή του τον προσεχή Μάρτιο...

"Είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο στη Βραζιλία και αποφασίσαμε ότι τον Μάρτη, στο φιλικό, θα ανακοινώσω την απόφασή μου για το αν ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Έχω χρόνο μέχρι τότε να σκεφτώ τα δεδομένα για το επαγγελματικό μου μέλλον μετά το Μουντιάλ. Δεν έχει σχέση με το αν έχω πάθος και όρεξη για την Ελλάδα και την Εθνική, αλλά καθαρά και μόνο με το μέλλον της καριέρας μου στον χώρο", ανέφερε ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Σχετικά με τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής στους 16 του Μουντιάλ, ο Σάντος υποστήριξε ότι τα πάντα θα κριθούν στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική: "Όλες οι ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την πρόκριση. Αν χρειαστεί να μιλήσουμε για ένα φαβορί, θα επιλέξω την Κολομβία. Έχει μεγάλη ποιότητα και το πλεονέκτημα ότι παίζει στην Λατινική Αμερική. Η Κολομβία είναι μια κλασική λατινοαμερικανική ομάδα. Με τεχνίτες παίκτες και πολύ καλή επιθετική γραμμή. Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει και αυτή παίκτες με ποιότητα, όπως ο Τουρέ και ο Ντρογκμπά. Και είναι επίσης πολύ επιθετική. Η Ιαπωνία μπορεί να μην έχει μεγάλους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι πειθαρχημένη και βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα. Είναι ανοιχτός όμιλος. Πιστεύω ότι η πρόκριση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, όπως και πέρσι στο Euro".

Σε ό,τι αφορά τη βάση της Εθνικής στην Βραζιλία, είπε: "Θέλαμε το Σάο Πάολο για τη βάση μας. Αλλά μετά την κλήρωση και με βάση τις αποστάσεις και τις κλιματολογικές συνθήκες, θα πάμε μάλλον αλλού. Κάπου που θα έχει 27-28 βαθμούς, όσους περίπου και στις πόλεις που θα παίξουμε".

Σχετικά με το θέμα των πλέι οφ του πρωταθλήματος και τα φιλικά της Εθνικής επισήμανε: "Εμείς έχουμε ένα έξτρα πρόβλημα, καθώς το ελληνικό πρωτάθλημα τελειώνει για κάποιους παίκτες τον Απρίλη και για κάποιους άλλους τον Μάιο με τα πλέι οφ. Άλλοι δηλαδή θα μείνουν άπραγοι καιρό και άλλοι θα χρειάζονται ξεκούραση. Σίγουρα 26-27 Μάη θα έχουμε ένα φιλικό στην Αθήνα. Και μέχρι την αναμέτρηση με την Κολομβία θα δώσουμε άλλα δύο φιλικά στην Βραζιλία".

Καταλήγοντας, ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε και για την αγωνιστική απραξία του Ορέστη Καρνέζη, σημειώνοντας: "Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους τρεις τερματοφύλακες, όπως και για κάθε παίκτη. Έχουμε ακόμα 6 μήνες, μεγάλο διάστημα. Πολλά μπορούν να συμβούν. Πχ περιμέναμε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να ήταν κοντά μας, αλλά είναι ήδη ένα έτος εκτός. Τώρα δεν έχουμε το μυαλό μας στην επιλογή της 23άδας. Αυτά θα τα δούμε λίγο πριν τα τελικά. Τώρα κοιτάμε τα θέματα της οργάνωσης της αποστολής. Πού θα μείνουμε, με ποιους θα παίξουμε φιλικά. Και επίσης προσπαθούμε να συλλέξουμε όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για τους 3 αντιπάλους".