Βαθμολογία

O πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός

Ο Αμερικανός κωμικός Ανταμ Σάντλερ, πρωταγωνιστής - μεταξύ άλλων- στις ταινίς «Jack & Jill» και «That's My Boy», βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου του περιοδικού Forbes με τους πιο «υπερεκτιμημένους» και  «ακριβοπληρωμένους» ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Ο 47χρονος Σάντλερ εκθρόνισε τον Εντι Μέρφι από την πρώτη θέση καθώς, σύμφωνα με το περιοδικό, οι τελευταίες τρεις ταινίες του έφεραν πίσω κατά μέσο όρο μόλις 3,40 δολάρια για κάθε δολάριο που ο ίδιος πληρώθηκε.

Η λίστα την οποία παρουσιάζει κάθε χρόνο το Forbes περιλαμβάνει τις τρεις τελευταίες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ένας ηθοποιός την τελευταία τριετία. Αυτή τη χρονιά, η λίστα έκλεισε την 1η Ιουνίου κι έτσι δεν περιλαμβάνει την ταινία του Σάντλερ με τίτλο «Μεγάλοι 2», η οποία βγήκε τον Ιούλιο στους κινηματογράφους και πήγε καλά εισπρακτικά.

Το Forbes δεν ανέφερε πόσα χρήματα κέρδισε ο Σάντλερ από τις τρεις τελευταίες ταινίες του, αλλά ανέφερε ότι είναι από τους λίγους ηθοποιούς που ακόμα βγάζουν πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια για την κάθε ταινία.

Σύμφωνα με το Forbes, στη λίστα ελήφθησαν υπόψη η αμοιβή των ηθοποιών, ο προϋπολογισμός της ταινίας και τα έξοδά της προκειμένου να υπολογιστεί η μέση απόδοση του ηθοποιού για κάθε δολάριο που κερδίζει. Τρίτη στη λίστα είναι η Ρις Γουίδερσπουν και τέταρτος ο Νίκολας Κέιτζ.