Βαθμολογία

Ναζιστικοί χαιρετισμοί σε ορκωμοσία της Χρυσής Αυγής

Ναζιστικοί χαιρετισμοί. Κουκούλες της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν που τρομοκράτησε και συνεχίζει να τρομοκρατεί τις ΗΠΑ. Απειλές και μίσος. «Είμαστε ναζί» παραδέχονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα βρίσκονται σε DVD που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου.

Πρόκειται για στοιχεία που βρέθηκαν στους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου. Δεν αποκλείεται μέσω των στοιχείων αυτών να προκύψουν νέες διώξεις.

Στο DVD με τα ανατριχιαστικά στοιχεία για τη Χρυσή Αυγή υπάρχουν σκηνές από την ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης, παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιώργου Γερμενή.

«Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαι επαναστάτης. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που όλοι κρύβουμε μέσα μας», ακούγονται να λένε, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Έθνος. Άλλο μέλος, στο ίδιο βίντεο ακούγεται να λέει: «Όσοι γκρινιάζουν αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ είναι σκουλήκια και αξίζει να τους πατήσουμε την ημέρα της κρίσης. Μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, δε θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονταν από αριστερά ή δεξιά.

Γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό»«Ναι, είμαι ναζί. Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς».

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και περιστατικό από ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου σε ταβέρνα πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012. Φέρεται να λέει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής: «Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο. Είμαστε όλα αυτά. Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο ή να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες και τελειωμένες, αλλά να τους τελειώσουμε μια για πάντα».

Ο εκπαιδευτής Ηλίας Κασιδιάρης

Του έχει αποδοθεί ο ρόλος του επιχειρησιακού αρχηγού της Χρυσής Αυγής αλλά φαίνεται πως ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν και ο εκπαιδευτής των νέων μελών της οργάνωσης.

Φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα το Έθνος δείχνουν τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να εκπαιδεύει μέλη της Χ.Α. σε υπαίθριες κατασκηνώσεις, να τους μυεί σε μάχες σώμα με σώμα.

Στις φωτογραφίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης άλλοτε φαίνεται να δίνει εντολές και παραγγέλματα και άλλοτε να συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση. Παρών και ο βουλευτής Κορινθίας, Στάθης Μπούκουρας.
Όπως γράφει το Έθνος, οι περισσότερες από τις φωτογραφίες προέρχονται από την περιοχή της Κορίνθου.

Σε μια από τις φωτογραφίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι επικεφαλής ομάδας που τρέχει, με τους άλλους χρυσαυγίτες να τον ακολουθούν στοιχισμένοι πίσω του. Εμφανίζεται να συμμετέχει σε αγώνα πάλης με αντίπαλο, όπως γράφει το Έθνος, υπαξιωματικό ο οποίος εκείνο το διάστημα υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις.

Υπάρχουν και φωτογραφίες που επιδεικνύουν την εκπαίδευση των μελών με αληθινά όπλα. Σύμφωνα με Το βήμα εκτός από τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλος γνωστός βουλευτής εμφανίζεται να σημαδεύει με τη γνωστή πλέον καραμπίνα, που μοιάζει με καλάσνικοφ.

Φάκελος ΣΥΡΙΖΑ

Σοκ προκαλεί και η αποκάλυψη ότι φακελώνονταν βουλευτές και δημοσιογράφοι. Στη δικογραφία περιέχεται και αρχείο με ερωτήσεις του κόμματος στη Βουλή όπου στοχοποιούνται βουλευτές, όπως η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αποκαλούν «η ξανθιά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες από τη δράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή καθώς επίσης και γνωστών δημοσιογράφων.

Πλύση εγκεφάλου σε 10χρονα

Στο υλικό υπάρχουν επίσης φωτογραφίες από ανήλικο που χαιρετάει ναζιστικά, γράφει Το Βήμα. Υπάρχουν επίσης όλων των ειδών τα ναζιστικά σύμβολα, αλλά και συγκεντρώσεις ναζί του εξωτερικού, που υμνούν τον Χίτλερ με τεράστια πανό, γραμμένα στα γερμανικά.

Πηγή: shootandgoal.com