Βαθμολογία

Λάζαρος Κουμπούρας: «Να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα…»

Ο ποδοσφαιριστής του Οικονόμου Τσαριτσάνης, Λάζαρος Κουμπούρας, φιλοξενήθηκε στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου «Στα Δίχτυα της Λάρισας». Ο ποδοσφαιριστής, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά με τους στόχους του, αλλά και την πορεία της ομάδας του φέτος. Αναλυτικά η συζήτηση.

Μπορείς να μας κάνεις ένα σχόλιο για την γεύση που σου έχει αφήσει η παρουσία σου στην ομάδα;

«Όλα κυλάν πολύ καλά από το καλοκαίρι. Όλοι είναι κοντά μας, η διοίκηση και ο κόσμος. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα».

Περιμένατε αυτήν την επιτυχία;

«Να πω την αλήθεια, όχι τόσο πολύ. Ξεκινήσαμε να κάνουμε μια καλή πορεία και να παραμείνουμε στην κατηγορία και μέχρι στιγμής τα πάμε καλά. Πιστεύω ότι όλα ξεκινάνε από την διοίκηση, μετά από τον προπονητή και στην συνέχεια από εμάς που είμαστε στο γήπεδο».

Πόσο δύσκολο ήταν να βρείτε χημεία μεταξύ σας;

«Σίγουρα ήταν δύσκολο γιατί είμαστε νέα παιδιά. Βέβαια, με τους περισσότερους είχα παίξει και παλιότερα σε άλλες ομάδες. Από εκεί και πέρα, ταιριάξαμε και γίναμε σύνολο».

Σας φοβίζει αυτήν η μεγάλη επιτυχία, για το πώς θα την διαχειριστείτε;

«Όχι δεν μας φοβίζει. Η ομάδα σε κάθε αγώνα, μπαίνει για να παίξει καλό ποδόσφαιρο και στην συνέχεια για να κερδίσει».

Είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα το ότι ακολουθείτε το πρόγραμμα της ΑΕΛ;

«Πιστεύω ότι είναι πλεονέκτημα, γιατί όποια ομάδα παίζει με την ΑΕΛ καταβάλει μεγάλη προσπάθεια».

Το γεγονός ότι έχετε μεγάλες αποστάσεις σας επηρεάζει;

«Όχι, καθόλου. Αντιθέτως. Πιστεύω ότι μόλις μπούμε στο γήπεδο, τα αφήνουμε όλα πίσω. Μπαίνουμε για να κερδίσουμε».

Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα;

«Πέραν της ΑΕΛ, που παρακολούθησα το παιχνίδι από τον πάγκο, μου άρεσε η Κοζάνη την οποία και κερδίσαμε. Από εκεί και πέρα, δεν είδα κάποιο άλλο στοιχείο από άλλη ομάδα».

Πως διαχειρίζεστε την πίεση και το άγχος;

«Όσο να ναι, έχουμε ένα μικρό άγχος, αλλά μέχρι στιγμής όσο να ναι είμαστε στην δεύτερη θέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πήραν τα μυαλά μας αέρα. Ο κόσμος είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Ακόμη και στις προπονήσεις έρχεται στο γήπεδο».

Τι στόχους βάζετε κάθε Κυριακή;

«Ο προπονητής μας, μας παροτρύνει να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα κι από εκεί και πέρα θα έρθει κι η νίκη. Δεν γίνεται να κερδίζουμε πάντα και φυσιολογικό είναι κάποια στιγμή να χάσουμε. Αυτό που μετράει είναι να είμαστε προσγειωμένοι».

Πως κυλάει όλη η εβδομάδα μέχρι την ημέρα του παιχνιδιού;

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην διοίκηση, βοηθάνε ούτως ώστε να μην μας λείψει τίποτα. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί όλη η Τσαριτσάνη είναι δίπλα μας».

Πως θα χαρακτήριζες το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεστε;

«Θα το χαρακτήριζα μέτριο. Οι ομάδες πέραν της ΑΕΛ, που έχει ποιότητα, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα».

Πως βίωσες το παιχνίδι με την ΑΕΛ;

«Πρώτη φορά είδα την ομάδα μου από τον πάγκο. Είδα πολύ πάθος και πίστη ότι θα κερδίσουμε. Ήμασταν σε καλή ημέρα».

Τι θα ήθελες να πετύχεις φέτος με την ομάδα;

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να πετύχει η ομάδα τον στόχο της, που είναι η παραμονή και μέσα από αυτό να διακριθώ κι εγώ ως ποδοσφαιριστής».

Πως βλέπεις την επόμενη αγωνιστική και το παιχνίδι απέναντι στο Κορδελιό;

«Θα αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι, με την ίδια σοβαρότητα, όπως και κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε».

Τι άποψη έχεις για τις ομάδες του Νομού μας, στον 3ο Όμιλο;

«Από ότι μου λένε κάποιοι φίλοι μου, το επίπεδο κι εκεί είναι πολύ χαμηλό και δεν υπάρχει κάποια ομάδα να ξεχωρίσει, όπως η ΑΕΛ στον δικό μας όμιλο».

Μπορείς να μας κάνεις ένα flashback στην καριέρα σου;

«Ξεκίνησα από τους Αμπελόκηπους, μετά πήγα στην ομάδα Νέων της ΑΕΛ όπου είχα προπονητή και πάλι τον Κώστα Κατσάρα. Στην συνέχεια, πήγα στην Μελιβοία, στην Δ’ Εθνική, στον Αίαντα Σαλαμίνας, στο Κρανίδι, σε ομάδα της Πάτρας, μετά γύρισα στην Ελασσόνα. Έπειτα, ήμουν φαντάρος και για 6 μήνες πήγα στην ομάδα της Γιάννουλης, μετά στην Ελασσόνα που ήμουν πέρυσι και φέτος είμαι στον Οικονόμο».