Βαθμολογία

Χάνει τη χρονιά ο Παναγιώτης Δαουλάρης

Όσκαρ ατυχίας... πήρε την Κυριακή το βράδυ ο Παναγιώτης Δαουλάρης. Ο έμπειρος φόργουορντ του Αστέρα Λάρισας που τραυματίστηκε βαριά στο ματς με την ΑΕΛ τελικά χάνει τη σεζόν. Ο Δαουλάρης υπέστη κάταγμα περόνης και ρήξη δελτοειδούς, εγχειρίστηκε χθες από τον ορθοπαιδικό, Γιώργο Μπασδέκη με απόλυτη επιτυχία (άλλωστε ο συγκεκριμένος επιμελήθηκε ορθοπαιδικά το περιστατικό από την ατυχή στιγμή του αγώνα έχοντας την πολύτιμη βοήθεια του επίσης ορθοπαιδικού και γιατρού της ΑΕΛ, Γιάννη Σαΐνη). Του τοποθετήθηκε νάρθηκας που θα παραμείνει στο πόδι του για έξι εβδομάδες και έπειτα θα ακολουθήσει μια σειρά από θεραπείες. Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως θα χρειαστεί έξι περίπου μήνες για να επανέλθει που επί της ουσίας μεταφράζεται σε απώλεια όλης της φετινής αγωνιστικής περιόδου...

ΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ...

Ο Παναγιώτης Δαουλάρης ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχε ο Αστέρας Λάρισας μέχρι στιγμής και το απεδείκνυε όση ώρα αγωνιζόταν στο ντέρμπι με την ΑΕΛ (ήρθε η ήττα με σκορ 58-63). Ο Δαουλάρης (επαγγελματίας αθλητής του μπάσκετ αν και σε ερασιτεχνική κατηγορία, καθώς ζει από αυτό) μέχρι το 28ο λεπτό είχε σημειώσει 27 πόντους και είχε μαζέψει 11 ριμπάουντ ενώ είχε βάλει την ομάδα του στο δρόμο μιας ακόμα επιτυχίας. Η απώλεια του όμως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος και πλέον ο προπονητής Θανάσης Μπουλιάκης θα πρέπει να ψάξει λύσεις εκ των έσω για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Είναι περίεργο ωστόσο το γεγονός πως και πέρυσι ο Αστέρας δεν είχε τον Γιάννη Λάππα στο τέλος του πρωταθλήματος. Τότε ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και σταμάτησε το μπάσκετ. Φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι του Αστέρα έχουν ξεκαθαρίσει την στάση τους όσον αφορά στην απόφαση των διαιτητών να μην σταματήσουν τον αγώνα, ενώ είχαν πέσει νερά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παίκτη. Οι άνθρωποι του πάγκου αναφέρουν πως είχαν φωνάξει στον διαιτητή κ. Ζαχαρή (ο άλλος ήταν ο κ. Παργιανόπουλος) για το γεγονός αλλά αυτός δεν σταμάτησε τον αγώνα.

Η ΑΕΛ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στην ατυχία του παίκτη του Αστέρα. Υπήρξε φυσική παρουσία στο νοσοκομείο και οι παράγοντες βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία για το ζήτημα. Οι δύο πλευρές απέδειξαν περίτρανα πως στο μόνο σημείο που βρίσκονται αντιμέτωποι είναι στον αγωνιστικό χώρο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Το πρόγραμμα της ερχόμενης αγωνιστικής περιλαμβάνει ένα ακόμα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες της Λάρισας. Ο Φοίνικας Bergmann Kord που συνεχίζει απτόητος με μόνο νίκες θα υποδεχθεί τον Αστέρα Λάρισας (άγνωστο μέχρι στιγμής το πού θα γίνει το ματς στο κλειστό του Αγίου Θωμά ή στο κλειστό του Αλκαζάρ). Από τη μια είναι το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στους «μελανόλευκους» και από την άλλη μια ομάδα που είναι ακόμα σοκαρισμένη από τον σκληρό τραυματισμό του Δαουλάρη.

Του Κ. Γκιάστα
Πηγή: Ελευθερία