Βαθμολογία

Νέο γήπεδο για την Μπαρτσελόνα

Ανακαίνιση του "Καμπ Νου" ή ανέγερση νέου γηπέδου είναι το δίλημμα που υπάρχει στην Μπαρτσελόνα, η οποία επιβεβαίωσε μέσω του Τόνι Φρέιξα, ότι αναζητά νέα στέγη χωρητικότητας 105.000 θεατών. Η σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου των 'μπλαουγκράνα' κράτησε περίπου έξι ώρες και αυτό που αποφασίστηκε ήταν να αποκτήσει ο σύλλογος ένα μοντέρνο γήπεδο, το οποίο θα είναι και ελαφρώς μεγαλύτερο από το σημερινό.

Αυτή τη στιγμή το 'Καμπ Νόου' χωράει κάτι λιγότερο από 100.000 θεατές, ενώ το νέο γήπεδο θα είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα το τρίτο μεγαλύτερο στο κόσμο. Μόνο το 'Rungrado May Day' της Νότιας Κορέας, το οποίο χωράει 150.000 θεατές, και το 'Saltlake Stadium' της Καλκούτας, το οποίο χωράει 120.000, θα είναι μεγαλύτερα.

Από εκεί και πέρα έγινε γνωστό πως οι επιλογές για τον καταλανικό σύλλογο είναι δύο, είτε μία ριζική ανακαίνιση του 'Καμπ Νόου' είτε η ανέγερση ενός νέου γηπέδου, το οποίο θα βρίσκεται κοντά στο υπάρχον. Η επιλογή θα ανήκει στον κόσμο, αφού θα διεξαχθεί δημοψήφισμα. Η διοίκηση εξέτασε τις αναφορές της εταιρείας που έκανε μελέτη και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έχει γνωστοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα.