Βαθμολογία

Συνεχίζεται η απεργία στο ΕΚΠΑ

Τη συνέχιση της απεργιακής τους κινητοποίησης για δύο ακόμη 24ωρα αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη συνεδρίασή τους σήμερα, Δευτέρα.

Η απόφαση των διοικητικών του ΕΚΠΑ ελήφθη παρά την αναστολή κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της».

Την ίδια ώρα, άνοιξαν σήμερα οι σχολές του Μετσόβιου Πολυτεχνείο, ενώ παρά την απόφαση του προέδρου της Νομικής να ανοίξει η σχολή και να ξεκινήσουν τα μαθήματα, κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού 
ομάδες φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων σχημάτισαν αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου της Νομικής, αποκλείοντας την πρόσβαση καθηγητών και φοιτητών σε αυτό.

Το απόγευμα οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στα τμήματα του ΕΚΠΑ που τελούν υπό κατάληψη. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το ζήτημα για κατάληψη στη Νομική, δεδομένης και της απόφασης του προέδρου του τμήματος.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ