Βαθμολογία

Βραζιλία: Φοβερά επεισόδια σε ματς!

Ο σοβαρότατος τραυματισμός ενός οπαδού, που βρίσκεται σε κώμα, ήταν το αποτέλεσμα των θλιβερών επεισοδίων που σημάδεψαν την αναμέτρηση του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, Ατλέτικο Παραναένσε-Βάσκο ντα Γκάμα.

Λίγους μήνες πριν την έναρξη του Μουντιάλ στην «χώρα της σάμπας» η βία στα γήπεδα δε λέει να εκλείψει. Μόλις 17 λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, κι ενώ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, η απουσία της αστυνομίας από το γήπεδο έδωσε την ευκαιρία στους οπαδούς των δύο ομάδων να συγκρουστούν άγρια.

Τα όσα ακολούθησαν ήταν απερίγραπτα. Ο Λουίζ Αλμπέρτο με δάκρυα στα μάρια δήλωνε μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες: «Είδαμε έναν άνθρωπο λιπόθυμο, αλλά κάποιοι συνέχισαν να τον χτυπούν. Τους παρακαλέσαμε να σταματήσουν, αλλά αυτοί συνέχισαν». Οι εξαγριωμένοι οπαδοί έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και μετέτρεψαν το γήπεδο σε «πεδίο μάχης».

Ελικόπτερο της αστυνομίας προσγειώθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Βραζιλίας ένας οπαδός μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο. Επίσης υπάρχουν άλλοι δύο σοβαρά τραυματίες. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών και για περισσότερο από μία ώρα η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα ο αγώνας συνεχίστηκε.