Βαθμολογία

Παραλειπόμενα από το ματς Οικονόμος – Πεντάλοφος

Μετά την αναμέτρηση στην Τσαριτσάνη και μέσα σε κλίμα ποδοσφαιρικής αβρότητας και ευγένειας, οι προπονητές των 2 ομάδων Ηλίας Σαπάνης και Κώστας Κατσάρας δήλωσαν:

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Ηλίας Σαπάνης (Δόξα Πενταλόφου): «Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με αντίπαλο τον Οικονόμο, γνωρίζοντας επίσης ότι είχαμε να κάνουμε με μία πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω ακόμη ότι χωρίς να μπούμε με ιδιαίτερα καλό τρόπο στο παιχνίδι και δίχως να είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, φτάσαμε να προηγούμαστε σε ένα ματς, που δεν ήμασταν οι καλύτεροι. Είναι από τις λίγες φορές που συμβαίνει αυτό στην ομάδα μας.

Είχαμε σοβαρές αδυναμίες στο να κρατήσουμε τη μπάλα στα πόδια  μας, ήμασταν γενικά κακοί με τη μπάλα. Παρόλα αυτά θεωρώ πως καταφέραμε και κλείσαμε αρκετά καλά τους χώρους με αποτέλεσμα να μην αφήσουμε την αντίπαλη ομάδα να κάνει πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, παρόλο που είχε την κατοχή της μπάλας. Στο δεύτερο ημίχρονο γνωρίζοντας ότι θα δεχθούμε μεγαλύτερη πίεση, πάνω εκεί που θα έπρεπε  να λειτουργήσει το μυαλό των ποδοσφαιριστών μου περισσότερο, κάναμε απερίσκεπτες ενέργειες και για αυτό ίσως φταίει και η πρώτη κόκκινη κάρτα - για μένα ήταν λίγο τραβηγμένη-  ενώ για τη δεύτερη δεν τίθεται θέμα, καθώς από τη στιγμή που μιλάς άσχημα σε έναν διαιτητή, ότι και να είναι, η απάντηση σίγουρα θα είναι η κόκκινη κάρτα. Θέλω να πω καταλήγοντας ότι ενώ ήταν ήδη δύσκολα τα πράγματα, τα δυσκολέψαμε από μόνοι μας ακόμη περισσότερο, δεχόμενοι 2 κόκκινες κάρτες και περισσότερο η δεύτερη ήταν αυτή που μας δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα.

Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να αμυνθούμε όσο γινόταν καλύτερα, γνωρίζοντας ότι με 2 παίκτες λιγότερους μέσα στο γήπεδο η κατάσταση θα χειροτέρευε. Παρόλα αυτά φτάσαμε κοντά στο να πετύχουμε ένα δεύτερο τέρμα, μερικά λεπτά πριν βάλει το δεύτερο γκολ ο Οικονόμος και μένω ίσως με την πικρία  ότι θα μπορούσαμε να φύγουμε από εδώ με ένα θετικό αποτέλεσμα. Εύχομαι πολύ καλή συνέχεια στους ανθρώπους του Οικονόμου και στον Κώστα συγκεκριμένα. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο θα ανταποκριθούμε και εμείς, όπως συνέβη εδώ στην Τσαριτσάνη».

Κώστας Κατσάρας (Οικονόμος Τσαριτσάνης): «Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τόσο την αντίπαλη ομάδα καθώς και τον συνάδελφο Ηλία, γιατί η ομάδα του ήρθε στην Τσαριτσάνη να παίξει ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας και τη δημιουργικότητα. Δεν είχαμε καλές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Με ένα καλό σουτ από αντίπαλο παίχτη βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο, δυστυχώς.  Στο δεύτερο ημίχρονο παρόλο που σκοράραμε τρεις φορές, δεν ήμασταν καλοί, δεν παίξαμε ορθολογικά, δεν δημιουργήσαμε φάσεις ξεκινώντας από πίσω, παίζαμε με πολλές μεγάλες μπαλιές και μόνο σε 2-3 τρίλεπτα κατορθώσαμε να σπάσουμε από τα πλάγια, που συνήθως αποτελεί τον σκοπό του παιχνιδιού μας.

Κατά τα άλλα θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στην ομάδα, εγώ πρώτος, η διοίκηση, ο κόσμος και ιδίως οι ποδοσφαιριστές, που οι περισσότεροι είναι νεαροί στην ηλικία, ότι δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη. Για να φτάσεις πιο ψηλά, πρέπει να είσαι εξίσου καλός. Κρατάμε μεν τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο δεν ήμασταν καλοί παρότι πετύχαμε 3 τέρματα και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Συνεχίζουμε με στόχο να διευρύνουμε την απόσταση ασφαλείας από τον 9ο που υποβιβάζεται, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία και εύχομαι στον δεύτερο γύρο να είμαστε πιο άνετοι, αν αυτό είναι δυνατόν».

Πριν τη μετάβαση στο γήπεδο της κωμόπολης, η αποστολή του Οικονόμου γευμάτισε στην ταβέρνα ‘’Παράδοση’’ της Τσαριτσάνης, το γεύμα ήταν προσφορά του φίλου της ομάδας Βασίλη Μπανταβή (κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου).

Ακόμη, στα πλαίσια της επικοινωνιακής συμπεριφοράς του συλλόγου, ποδοσφαιριστές και προπονητές έκαναν την Κυριακάτική τους βόλτα στην πλατεία της Ελασσόνας, πίνοντας πιο νωρίς τον καφέ τους στη γνωστή καφετέρια του Χάμου (προσφορά του καταστήματος).

Από το θεωρείο των επισήμων παρακολούθησε το παιχνίδι, μαζί με τους διοικητικούς του Οικονόμου, ο πρόεδρος της Δόξας Πενταλόφου κ Αθανάσιος Κατσιαούνης, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από τη φιλοξενία και την άριστη συμπεριφορά των ανθρώπων της Τσαριτσάνης.