Βαθμολογία

Πρόγραμμα για επαγγελματίες Υγείας

Πρόγραμμα επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης 1.300 ανέργων επαγγελματιών υγείας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η πράξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί με τη μορφή προγραμμάτων εναλλασσόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (1.200 ώρες) με ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση της πρακτικής άσκησης (on the job training), η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δημόσια νοσοκομεία. Συγκεκριμένα:

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 240 ωρών, (περίπου 2 μήνες).

Πρακτική άσκηση σε δημόσια νοσοκομεία διάρ­κειας 960 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 7 μήνες.

Τόσο η θεωρητική κατάρτιση, όσο και η πρακτική άσκηση είναι επιδοτούμενη. Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν από παρόχους κατάρτισης.

Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται ειδικότερα σε άνεργους γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό οικονομικό-διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων και διάφορες ειδικότητες παραϊατρικών επαγγελμάτων, αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ποσό επιδότησης

Το συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα (θεωρητικής και πρακτικής άσκησης) κάθε καταρτιζομένου, συνολικά διαμορφώνεται σε 7.200 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).

Αιτήσεις από τις 9 Δεκεμβρίου

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ξεκινάει από τη Δευτέρα 09/12/2013 και λήγει την Παρασκευή 20/12/2013, ώρα 24.00.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος voucher.gov.gr ή στο Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Πηγή: trikaladay.gr