Βαθμολογία

Τελείωσε πριν αρχίσει...

Θεωρητικά ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΑΣ Πυργετού θα μπορούσε να σημειώσει την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και να αλλάξει - προς το καλύτερο - κυρίως την ψυχολογική στάθμη των παικτών του. Δυστυχώς, όμως, για τους "βυσσινί" η αναμέτρηση με τον ΑΟ Χαλκίδας τελείωσε ουσιαστικά πριν καν αρχίσει, αφού οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι τραγικά αμυντικά λάθη των - ελλιπών - γηπεδούχων προηγήθηκαν με το "καλημέρα" 2-0 και μετέτρεψαν σε "περίπατο" το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης διάρκειας του αγώνα. Οι Πυργετινοί προσπάθησαν να αντιδράσουν με το ξεκίνημα της επανάληψης, χωρίς όμως επιτυχία έστω ενός τέρματος, και στο τελευταίο εικοσάλεπτο η ήττα τους μετατράπηκε σε πρωτοφανή διασυρμό, αφού εμφάνισαν σημεία αποσύνθεσης και οι Ευβοιώτες αγωνιζόμενοι με αξιοσημείωτο - στα όρια του αδικαιολόγητου - πάθος σκόραραν άλλες τέσσερις φορές (!) για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 0-6, που αποτελεί μελανή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου του Κάτω Ολύμπου.

Μόλις στο 2' άνοιξε το σκορ με γκολ του Τσαλμά με σουτ μέσα από την περιοχή σε φάση διαρκείας, ενώ στο 16' μετά από κόρνερ του Βαλκάνου με κεφαλιά ο Κωνσταντάγκας "έγραψε" εύκολα το 0-2.Ο τελευταίος στο 38' πλάσσαρε στο αριστερό δοκάρι του Αγριόδημου, χάνοντας την ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ που σημειώθηκε τελικά στο 69' από τον Βαλκάνο (προηγήθηκε σουτ του Γκιόκα στο δοκάρι) και ο ίδιος στο 75' "κρέμασε" από μέση απόσταση τον τερματοφύλακα των ηττηθέντων διαμορφώνοντας με θεαματικό τρόπο το 0-4.Στα τελευταία λεπτά "μίλησαν" και οι αναπληρωματικοί της ευβοϊκής ομάδας, καθώς στο 86' ο Κηρύκος και στο 88' ο Τσουπέης με διπλή προσπάθεια ολοκλήρωσαν το εφιαλτικό απόγευμα για τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Αργυρούλη.

Διαδικαστική υπόθεση ήταν για τον Γιαννιώτη αλλά πολιτογραφημένο Καστοριανό Νίκο Μυριούνη η διεύθυνση του αγώνα με βοηθούς τους Στέλιο Κεντζιόπουλο-Γιάννη Μπίντη. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Τσαλμάς (5') και Γκαραλιάκος (15').

ΑΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ (Νίκος Αργυρούλης): Aγριόδημος, Περήφανος, Πίρε (55' Σάββας), Ψωμολιάς, Διβανές, Αργύρης, Νάστας, Καψιώχας (46' Καρκαντάς), Βελετάνης (41' λ.τρ. Πότσης), Ζαφειρίου, Γκαραλιάκος.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Παναγιώτης Τοκπασίδης): Σουτζόγλου, Πέτσης, Τσατσαρώνης, Ναουμίδης, Γκαράνης (45' λ.τρ. Κηρύκος), Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Κωνστανάγκας (62' Αυλωνίτης), Γκιόκας, Τσαλμάς (74' Τσουπέης), Βαλκάνος.