Βαθμολογία

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Οικονόμος

Ο Οικονόμος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την όμορφη και αποτελεσματική εικόνα που παρουσιάζει σαν ομάδα από την αρχή της φετινής σεζόν, μετά και τη νέα του επιτυχία με σκορ 3-1 επί της μαχητικής Δόξας Πενταλόφου.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Το συγκρότημα της Τσαριτσάνης χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο και ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 29΄, κατάφερε και ανέτρεψε το σε βάρος του αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας 3 συνεχόμενα τέρματα και φθάνοντας έτσι, μετά από 10 αγωνιστικές στο 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, τους 25 πόντους, σημειώνοντας 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, που το καθιστούν μόνο δεύτερο στον όμιλο, ακολουθώντας κατά πόδας την με μόλις 2 βαθμούς προπορευόμενη ΑΕΛ.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε όλο το πρώτο ημίχρονο, πιέζοντας τους αντιπάλους από την πρώτη στιγμή και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ.

Μετά το γκολ (0-1) που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο 29΄, άλλαξε όπως ήταν αναμενόμενο ο ρυθμός του παιχνιδιού, καθώς αγχωμένοι οι παίχτες του Οικονόμου και με κάπως ανορθόδοξο τρόπο, κυρίως στο 2ο ημίχρονο, επεδίωξαν πάση θυσία να ισοφαρίσουν και να περάσουν μπροστά. Το 1-1 ήλθε στο 62΄ καταφέρνοντας οι «Πράσινοι» να σημειώσουν 2 ακόμη τέρματα στο 88΄ και 94΄, σφραγίζοντας με το τελικό σκορ 3-1 άλλη μια σημαντική νίκη, που κατά το πως φαίνεται θα ξεκολλήσει το συγκρότημα της Τσαριτσάνης από τον αρχικό στόχο της ‘’άνετης παραμονής στην κατηγορία’’ (θα πρέπει οι υπεύθυνοι να το επαναπροσδιορίσουν).

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίχτες από το 53΄ και με 9 παίχτες από το 78΄, καθώς οι Γαβριηλίδης και Ιβάνοφ αντίστοιχα αποβλήθηκαν από τον αγώνα με 2η κίτρινη κάρτα, στερώντας από την ομάδα τους την ‘’ίσοις όροις’’ αριθμητική δυναμική στην αναμέτρηση.

Τον αγώνα στην Τσαριτσάνη παρακολούθησαν 350 περίπου θεατές, οι οποίοι δεν είδαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, απόλαυσαν ωστόσο 4 συνολικά τέρματα και κάποιες ακόμη σημαντικές φάσεις για γκολ, διατηρώντας μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού αμείωτη την αγωνία τους για το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Θεολόγου Παναγιώτης (Πέλλας), Γιαμούζης Αναστάσιος και Θεοδώρου Γιώργος (Πιερίας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από πλευράς Οικονόμου οι Κουρδής, Χάμος και Σιαφαρίκας ενώ από την φιλοξενούμενη ομάδα οι Καστανίδης, και Φλαρούντζος. Στο 53΄ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Γαβριηλίδης και στο 78΄ πάλι με 2η κίτρινη ο Ιβάνοφ, αμφότεροι της Δόξας Πενταλόφου.

Τα γκολ της συνάντησης και οι φάσεις που ξεχώρισαν

5΄: από κόρνερ που εκτέλεσε ο Πρικάκης, ο Γκουντρουμπής έπιασε κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή του Πενταλόφου, μπλοκάροντας τη μπάλα ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

10΄: ο Γκουντρουμπής επιχείρησε συρτό σουτ από αριστερά, καταλήγοντας η μπάλα στην αγκαλιά του Καστανίδη.

29΄: σε μια ανύποπτη στιγμή για την άμυνα του Οικονόμου, ο Ιβάνοφ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και με δυνατό μακρινό σουτ νίκησε τον Νούσια, γράφοντας το 0-1.

36΄: ο Γκρίλλας σούταρε μέσα από την περιοχή της Τσαριτσάνης, μπλοκάροντας σταθερά ο Νούσιας.

37΄: ευθύβολο σουτ του Καραγκούνη από πλάγια θέση, έξω από τη γραμμή της περιοχής, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Πενταλόφου Καστανίδης.

41΄: σε κόρνερ από αριστερά του καραγκούνη, ο Κωστούλας κέρδισε κεφαλιά στη μικρή περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ από την εστία των φιλοξενουμένων.

53΄: αποβλήθηκε από το παιχνίδι με 2η κίτρινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Πενταλόφου Γαβριηλίδης.

62΄: ο Καραγκούνης έστρωσε έξυπνα τη μπάλα στον επερχόμενο Χάμο, ο οποίος με πλασέ από αριστερά ισοφάρισε σε 1-1.

66΄: συρτό σουτ του Φλαρούντζου από τη γραμμή της περιοχής του Οικονόμου, ανάγκασε το Νούσια να αποκρούσει με τα πόδια σε κόρνερ.

70΄: ο Κουλτσιάκης έχασε μοναδική ευκαιρία από πλεονεκτική θέση να σημειώσει τέρμα.

75΄: ωραίο 1-2 των παιχτών της Τσαριτσάνης με τους Κουλτσιάκη – Πρικάκη και τον Κωστούλα σαν τελικό αποδέκτη της μπάλας, να αστοχεί με προβολή να τη στείλει στα αντίπαλα δίχτυα.

76΄: ο Χάμος απέτυχε να ευστοχήσει με συρτό σουτ σε μια φάση διαρκείας κατά την οποία η ομάδα του Οικονόμου πίεζε για γκολ.

78΄: 2η αποβολή για τη φιλοξενούμενους καθώς ο Ιβάνοφ δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του να συνεχίσει με 9 παίχτες.

82΄: από μακρινό πλάγιο του Κουλτσιάκη και φθάνοντας η μπάλα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων, ο Κωστούλας έπιασε δυνατή κεφαλιά ψαράκι, αστοχώντας να παραβιάσει την αντίπαλη εστία καθώς απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας Καστανίδης σε κόρνερ.

88΄: ο ‘’συνήθης ύποπτος’’ επιθετικός της Τσαριτσάνης Κωστούλας, δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, σημειώνοντας με πλασέ το 2-1, ύστερα από πάσα του Καραγκούνη.

90+4΄: από πλάγια σέντρα του Κουλτσιάκη, ο Σιαφαρίκας διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 3-1. 

  

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας.): Νούσιας, Πρικάκης, Καρακώστας (46΄ Παπαγεωργίου), Καλπίας, Κουμπούρας, Κουρδής, Καραγκούνης, Σκλάβος (80΄ Σιαφαρίκας), Κωστούλας, Χάμος, Γκουντρουμπής (59΄ Κουλτσιάκης).

ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ (Ηλίας Σαπάνης): Καστανίδης, Σείζης, Γαβριηλίδης, Καραφυλίδης, Σαπάνης Γ., Ταϊρής, Φλαρούντζος, Δαλκίδης, Βακουφάρης (56΄ Σαραμουρλής), Ιβάνοφ, Γκρίλλας (85΄ Σταμπούλης).