Βαθμολογία

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014

Το βράδυ του Σαββάτου (7/12) διεξήχθη στη Βουλή η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος και υπερψηφίστηκε με 153 «Ναι» έναντι 142 «Όχι» κι ενός «παρών».

Στη διαδικασία συμμετείχαν 296 βουλευτές και όπως αναμενόταν όσοι ανήκουν στον κυβερνητικό συνασπισμό Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ του προϋπολογισμού, ενώ κατά  ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η ανεξάρτητη βουλευτής Θ. Τζάκρη.

Παρών δήλωσε ο Ανεξάρτητος Δημοκρατικός Βουλευτής Γ. Κασαπίδης, ενώ απουσίασαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α. Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς και Γ. Λαγός και ο βουλευτής της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος. Με τον ίδιο αριθμό ψήφων υπερψηφίστηκαν οι προϋπολογισμοί υπουργείων, αλλά και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Eίχαν προηγηθεί οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώτο να αναφέρει ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης και αποκλιμάκωσης της ανεργίας.

«Για πρώτη φορά η χώρα δεν θα χρειαστεί δανεικά και πρόκειται για το πρώτο βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο και έτσι εξασφαλίζεται η εθνική μας ανεξαρτησία. Αυτά είναι η πραγματική επανάσταση και όχι η επανάσταση του ψέματος που είπε απόψε ο κ. Τσίπρας. Όπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα, όμως, με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης», είπε μεταξύ άλλων ο Α. Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως... «Με στόχο να κρατήσουν τη χώρα στο ευρώ, εξαφάνισαν το ευρώ από την Ελλάδα. Κατασχέσατε το ευρώ και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, προσβάλλατε τον ελληνικό λαό, δημιουργήσατε συμμαχία των προθύμων και είπατε στο λαό εσύ φταις και πρέπει να τιμωρηθείς. Και το κάνατε αυτό, γιατί υποταχτήκατε σε αυτούς που σας διέταξαν να τα επιβάλλετε».

Πηγή: a-sports.gr