Βαθμολογία

Νέα στοιχεία-φωτιά για τη Χρυσή Αυγή

Τα νέα στοιχεία που έστειλε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα γραφεία των ανακριτριών και συμπεριελήφθησαν στην δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή, είναι η αιτία που οι ανακρίτριες έδωσαν προθεσμία έως τις 11 Ιανουαρίου για τις απολογίες τους στους τρεις κατηγορούμενους βουλευτές της οργάνωσης Π. Ηλιόπουλο, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα.

Οι ανακρίτριες κάλεσαν τους Π. Ηλιόπουλο Στ. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή στο Εφετείο, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το νέο υλικό που απέστειλε η Αντιτρομοκρατική και προσδιόρισαν τις απολογίες για τις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες παρέλαβαν σκληρό εξωτερικό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή με τεράστιο όγκο δεδομένων από υπολογιστές των κατηγορούμενων, στικάκια, στοιχεία από ανάκτηση σβησμένων αρχείων από τους συγκεκριμένους υπολογιστές καθώς και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων.

Επιπλέον, στα νέα στοιχεία που απεστάλησαν στην ανάκριση υπάρχουν και βίντεο τα οποία εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σημαντικά. Συγκεκριμένα, φέρεται να υπάρχει βίντεο που, σύμφωνα με πληροφορίες, απεικονίζει ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και βίντεο εκπαίδευσης νέων μελών, τα οποία φορούν κουκούλες, με πραγματικά όπλα, ενώπιον βουλευτή του κόμματος.

Αποστάσεις παίρνει ο Στ. Μπούκουρας

Στο μεταξύ, διαφορετική στάση έναντι των υπολοίπων συγκατηγορούμενων του φαίνεται να τηρεί ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος χαρακτηρίζει νομότυπες τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορούμενων βουλευτών χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Παράλληλα επισημαίνει πως τον εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια και όχι άλλος βουλευτής.

Σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια υπογραμμίζεται ότι «τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την ελληνική Δικαιοσύνη».

Με νεώτερη δήλωσή του, αργά το βράδυ της Παρασκευής, πάντως, έκανε λόγο για «παρερμηνείες από γνωστούς κύκλους παραπληροφόρησης» και επεσήμανε τα εξής: «Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκλεγμένος με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, του οποίου αποτελώ αναπόσπαστο μέλος. Ουδέποτε διαχώρισα την θέση μου από τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός μου. Σέβομαι απόλυτα το Σύνταγμα και τους νόμους».

Να σημειωθεί ότι σε σημερινές δηλώσεις τους στο Εφετείο, ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής χαρακτήρισαν αντισυνταγματικές τις έρευνες στα σπίτια τους.

Στο εφετείο, που προσήλθαν οι τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές για να πάρουν προθεσμία εμφανίστηκαν σε συμπαράσταση τους και οι βουλευτές Μπαρμπαρούσης, Παναγιώταρος, Κασιδιάρης και Κουκούτσης, καθώς και περίπου 30 συγκεντρωθέντες φίλοι και μέλη της Χρυσής Αυγης που φώναζαν συνθήματα υπέρ του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δήλωσή του ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Νίκο Μιχαλολιάκο ενώ είπε «δόθηκε υποχρεωτικά προθεσμία στους βουλευτές για να γίνουν έρευνες σε μαντριά μια μοναστήρια και να βρεθούν τα υπερ-όπλα της Χρυσής Αυγής»,

Νωρίτερα οι ανακρίτριες της υπόθεσης με διάταξη τους απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του Χρήστου Παππά αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο βουλευτής άλλαξε" όψιμα" στάση σχετικά με τις απόψεις του για τον Χίτλερ και τον κοινοβουλευτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακρίτριες κρίνουν ότι η ιδεολογία του κατηγορουμένου δεν θα αφορούσε την ανάκριση αν δεν οδηγούσε σε εγκλήματα, ενώ τονίζουν ότι με προκάλυμμα τη βουλευτική ασυλία ο Χρηστος Παππάς ήταν "επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης".

Πηγή: Έθνος