Βαθμολογία

Στους κορυφαίους της FIBA ο Σπανούλης

Τρεις ελληνικές συμμετοχές υπάρχουν στην ετήσια ψηφοφορία της FIBA Europe για τους κορυφαίους της χρονιάς! Βασίλης Σπανούλης, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Άρτεμις Σπανού διεκδικούν τα βραβεία για τους καλύτερους παίκτες του 2013.

Η ψηφοφορία της Ευρωπαϊκή ομοσπονδίας που «άνοιξε» την Παρασκευή 6/12 και θα ολοκληρωθεί στις 31/1/2014 έχει πλούσιο ελληνικό χρώμα καθώς υπάρχει εκπροσώπηση της χώρας στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι μεταξύ των 10 που διεκδικούν το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη για τη χρονιά που φεύγει σε λιγότερο από ένα μήνα.

Μαζί του τη διάκριση διεκδικούν ο Κροάτης Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε), ο Σλοβένος Γκόραν Ντράγκιτς (Φοίνιξ Σανς), ο Ιταλός Λουίτζι Ντατόμε (Ντιτρόιτ Πίστονς), ο Λιθουανός Μάντας Καλνιέτις (Λοκομοτίβ), ο Ισπανός Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλις), ο Σέρβος Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ), ο Μαυροβούνιος Νίκολα Βούτσεβιτς (Ορλάντο Μάτζικ), ο Φινλανδός Πέτερι Κόπονεν (Χίμκι) και ο Γάλλος Τόνι Πάρκερ (Σαν Αντόνιο Σπερς).

Αντίστοιχα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου, ενώ στην ανάλογη «θηλυκή» κατηγορία υποψήφια είναι η Άρτεμις Σπανού!