Βαθμολογία

Αυξάνονται οι τραγωδίες από μαγκάλι

Πυκνώνουν τα περιστατικά πυρκαγιών που οφείλονται σε έλλειψη ρεύματος και χρημάτων για πετρέλαιο θέρμανσης. Μία ακόμη ηλικιωμένη ξεψύχησε μέσα στο σπίτι της στον Ασπρόπυργο. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από μαγκάλι και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο δεν πρόλαβαν να την σώσουν.

Χθες τα ξημερώματα, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, μια οικογένεια και συγκεκριμένα οι γονείς, ένα 5χρονο αγόρι και η γιαγιά του πρόλαβαν και σώθηκαν από θαύμα από τη φωτιά που ξέσπασε. Το 5χρονι παιδί διέφυγε τον κίνδυνο και τώρα νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας.

Δεν είχε όμως την ίδια τύχη και η 13χρονη Σάρα. Η νεαρή που διέμενε σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ρεύμα για τρεις μήνες, πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.

Και πέρυσι όμως είχε συμβεί μία ακόμη τραγωδία στη Λάρισα. Φοιτητές στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, χρησιμοποίησαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι. Το μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύθηκε είχε ως αποτέλεσμα να σκοτώσει τους δύο από αυτούς και να ρίξει σε κώμα τους άλλους τρεις.

Την τραγωδία ανακάλυψε μία φίλη τους η οποία έφτασε σπίτι και παρά το ότι χτυπούσε επίμονα το κουδούνι, αυτοί δεν άνοιγαν. Η σπιτονοικοκυρά άνοιξε την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά στο τρομακτικό θέματα του να βρίσκονται όλοι αναίσθητοι.

Πηγή: newsbeast.gr