Βαθμολογία

Πρωτοβουλίες για νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Θέματα ενέργειας εξετάστηκαν σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στο πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μία 13χρονη έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης από αναθυμιάσες μαγκαλιού. Η μικρή Σάρα, γεννημένη στη Σερβία, διέμενε με την 54χρονη άνεργη μητέρα της. Στοι σπίτι δεν υπήρχε ρεύμα και χρησιμοποιούσαν για θέρμανση το μαγκάλι.

Μία οικογένεια, επίσης, κινδύνευσε από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της στην περιοχή του Κορδελιού της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα. Η γιαγιά και το 5χρονο εγγόνι της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Στο σπίτι είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 2-3 χρόνια και η οικογένεια χρησιμοποιούσε κεριά.

Η συνάντηση για τα ενεργειακά πραγματοποιήθηκε εν όψει και της επίσκεψης αύριο, Παρασκευή στη χώρα μας του αρμόδιο επιτρόπου Γκίντερ 'Ετινγκερ.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας.

Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνών για πετρέλαιο σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ