Βαθμολογία

Το ρώσικο YotaPhone στην Κύπρο τον Μάρτιο

Ο υβριδικός σχεδιασμός του αξίζει κάτι περισσότερο από την προσοχή μας. Το YotaPhone διαθέτει μια «κανονική» έγχρωμη οθόνη αφής από τη μία πλευρά, και από την άλλη μια οθόνη που λειτουργεί με e-ink.

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της μοσχοβίτικης εταιρείας Yota Devices το οποίο θα κυκλοφορήσει και εκτός Ρωσίας. Ήδη από σήμερα πωλείται στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία και την Ισπανία έναντι 499 ευρώ. Μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Yota Devices, το YotaPhone θα έρθει και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων η ελληνική, αλλά και η κυπριακή!

Διαθέτει μια κύρια LCD οθόνη 4,3 ιντσών ανάλυσης 720p, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon στο 1,7GHz, 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Το e-paper display του στην πίσω πλευρά έχει διαγώνιο επίσης 4,3 ιντσών, αλλά χαμηλότερη ανάλυση στα 640 x 360 pixels. Φυσικά, λειτουργεί σε περιβάλλον Android.

Η πίσω οθόνη καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια από τη μπαταρία της συσκευής και είναι ιδανική για ανάγνωση e-book. Επίσης, χρησιμοποιείται και ως αποθηκευτικός χώρος για φωτογραφίες, σημειώσεις, χάρτες και ο,τιδήποτε άλλο δεν θέλετε να απασχολεί τη μπροστινή οθόνη.

Παρά την πρωτοτυπία που κομίζει, οι ανά τον κόσμο πάροχοι δεν δείχνουν να καίγονται και πολύ για το YotaPhone. Μόνο στη Ρωσία και τη Γερμανία έχει βρει έως τώρα «διανομή». Για όσους ενδιαφέρονται, πάντως, πωλείται και στο επίσημο site της Yota Devices.

">http://