Βαθμολογία

«Δεν θα πάμε για τουρισμό στη Βραζιλία»

Για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας μίλησε ο Φερνάντο Σάντος, που αναφερόμενος στους στόχους της γαλανόλευκης στο Μουντιάλ τόνισε πως "δεν θα πάμε για τουρισμό".

Ενα μίνι απολογισμό για τον δρόμο της Εθνικής μέχρι τα γήπεδα της Βραζιλίας, στα οποία θα αγωνιστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι του 2014, έκανε ο πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός στο επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της FIFA.

Σάντος μίλησε τόσο για την παρουσία της Εθνικής στον προκριματικό όμιλο, όσο και για τα μπαράζ με τη Ρουμανία, ενώ αναφέρθηκε και για τους στόχους της Εθνικής στο Μουντιάλ.

"Στη διάρκεια της προκριματικής φάσης κερδίσαμε 25 βαθμούς και αυτή η συγκομιδή φυσιολογικά συνήθως σε κατατάσσει πρώτο. Κάποιες ομάδες άλλες για παράδειγμα προκρίθηκαν απευθείας με λιγότερους βαθμούς.

Σε αυτήν την επίδοση φτάσαμε κάνοντας στο τέλος πέντε συνεχόμενες νίκες, ωστόσο δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απευθείας πρόκριση. Παρ’ όλ’ αυτά είχαμε μεγάλη πίστη και θέληση για την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ κάτι που αποδείξαμε στα play-off με τη Ρουμανία. Τα play-off δεν τα παίζεις. Τα play-off τα κερδίζεις. Κι αυτό κάναμε", δήλωσε ο Σάντος.

Ερωτηθείς για τους στόχους της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να απαντήσει: "Στο Μουντιάλ δεν θα έρθουμε για να κάνουμε τουρισμό στη Βραζιλία", ενώ μετά από σχετική ερώτηση τόνισε ότι "ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα".