Βαθμολογία

Ρέψης: «Ο Ηρακλής Χάλκης είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί»

Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Χάλκης, Χρήστος Ρέψης, φιλοξενήθηκε στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου «Στα Δίχτυα της Λάρισας». Ο ποδοσφαιριστής, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά με τους στόχους του, την πορεία της ομάδας του φέτος, αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Αναλυτικά η συζήτηση.

Πως σχολιάζεις την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα;

«Αυτήν την στιγμή είμαστε στην 3η θέση και πιστεύω ότι το αξίζουμε, έχοντας δει όλες τις ομάδες μέχρι τώρα. Εμένα δεν με εκπλήσσει, γιατί ο Ηρακλής Χάλκης έχει ιστορία και πολλά τρόπαια και είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί».

Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο;

«Έχοντας δει όλες τις ομάδες, πιστεύω ότι δεν έχουμε μεγάλη διαφορά. Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να τερματίσουμε ψηλά στο τέλος».

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα φέτος;

«Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχει ένα γκρουπ 5 ομάδων, στις πρώτες θέσεις, που θα παίξουν για την άνοδο. Και στις θέσεις του υποβιβασμού γίνεται ένας μικρός χαμός. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουν οι ομάδες του Νομού μας, στην Γ’ Εθνική, αλλά και το αν καταφέρει να ανέβει ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΛ. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Όλα τα παιδιά, είμαστε ενωμένοι και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Σε κάθε αγωνιστική, πάμε για την νίκη. Δεν υπάρχει πίεση από τον κόσμο, παίζουμε χαλαρά και κάθε Κυριακή πάμε για να κερδίσουμε. Είμαστε μια παρέα και κάνουμε το χόμπι μας».

Από τις ομάδες που αντιμετωπίσατε μέχρι τώρα, τι εικόνα έχεις σχηματίσει;

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατηθούμε ψηλά, αλλά είναι νωρίς ακόμα. Έχω ξεχωρίσει την Γιάννουλη, τον Αχιλλέα Φαρσάλων, που ήρθε στην έδρα μας και μας κέρδισε, αλλά και το Βλαχογιάννι, που παρά το ότι τους κερδίσαμε έπαιξαν καλά. Και για τον Ηρακλή Λάρισας, έχω ακούσει πολλά, αλλά εγώ δεν έπαιξα σε εκείνο το παιχνίδι γιατί είχα υπηρεσία».

Έχεις στο μυαλό σου κάτι, που θα ήθελες να πετύχεις ως στόχο;

«Είναι λίγο δύσκολο φέτος να βρω ρυθμό, γιατί έχω χάσει κάποιες προπονήσεις, λόγω της στρατιωτική μου θητείας. Βέβαια, στόχος μου είναι να πάρω έναν τίτλο με την ομάδα του χωριού μου και με συμπαίκτες τους φίλους μου. Και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, πιστεύω ότι είμαστε μέσα σε αυτόν τον στόχο».

Μπορείς να μας πεις δυο λόγια για τις ομάδες που πέρασες;

«Ξεκίνησα από τον Ηρακλή Χάλκης, όπου έκατσα μια χρονιά. Στην συνέχεια πήγα στην ΑΕΛ U21, όπου έκατσα για τρία χρόνια, αλλά δεν μπόρεσα να παίξω, γιατί τραυματίστηκα. Στην συνέχεια, πήγα στο Συκούριο, όπου δεν μπόρεσα να βρω τα πατήματα μου, ενώ στην συνέχεια, πήγα στην Αγιά, μετά στον Πυργετό και στην συνέχεια επέστρεψα στην Χάλκη. Έχω ξεχωρίσει το κλίμα στην ΑΕΛ, γιατί ήμασταν όλοι στην ίδια ηλικία και δεν υπήρχε άγχος. Επίσης μου άρεσε και στην Αγιά, γιατί πήραμε το πρωτάθλημα και οι άνθρωποι με πίστεψαν και φυσικά είχα κι έναν καλό προπονητή, τον Γιάννη Μπουρνάκα, που φέτος είμαστε αντίπαλοι».

Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στην φετινή χρονιά και την χρονιά που πήρατε το πρωτάθλημα την Αγιά;

«Πιστεύω ότι στο πρωτάθλημα τότε, είχαμε δυο-τρεις βασικούς αντιπάλους. Φέτος, υπάρχουν πέντε-έξι δυνατές ομάδες. Απλά στην Αγιά, είχαμε άγχος, φέτος όμως δεν έχουμε. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας και ότι γίνει».

Έχεις παρακολουθήσει καθόλου παιχνίδια Γ’ Εθνικής;

«Όχι δεν έχω προλάβει, γιατί τα Σαββατοκύριακα κανονίζω να είμαι έξω μόνο για τα παιχνίδι της ομάδας μου. Το μόνο που έχω δει είναι το ματς ανάμεσα σε Τερψιθέα και Αγιά».

Είναι θετική ή αρνητική η αλλαγή στην Γ’ Εθνική;

«Νομίζω ότι είναι καλό, γιατί δεν έχουν τόσα έξοδα οι ομάδες και πιστεύω ότι είναι ευκαιρία για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να αναδειχτούν και να τους δουν κάποια μάτια παραπάνω».

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον προπονητή;

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον προπονητή και μας βοηθάει σε όλα με τις γνώσεις που έχει, αλλά και με τον τρόπο του».

Ένα σχόλιο για τον επόμενο αντίπαλο;

«Τώρα παίζουμε απέναντι στον Σμόλικα. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Εμείς θα μπούμε σοβαρά και θα πάμε για την νίκη. Δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς».

Το γήπεδο σας είναι σε καλή κατάσταση;

«Το γήπεδο μας είναι σε άριστη κατάσταση, γιατί χρησιμοποιούμε στις προπονήσεις το βοηθητικό για να μην το χαλάμε».

Πως μπορεί ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής να κάνει το βήμα παραπάνω;

«Ένας νεαρός, πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά. Όχι μόνο με την ομάδα του, αλλά να βρει έναν γυμναστή και να κάνει ατομικές προπονήσεις. Χρειάζεται βέβαια και η τύχη, αλλά να έχει και δίπλα του τους κατάλληλους ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν να κάνει το βήμα παραπάνω».

Ποιο μοντέλο πρέπει να έχουν οι ομάδες για να κάνουν το κάτι παραπάνω;

«Κατ’ αρχήν, δεν φαίνεται κάποια ομάδα να θέλει να ανέβει φέτος, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ή πέρυσι με την Τερψιθέα. Δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί. Δεν γνωρίζω και την οικονομική κατάσταση κάθε ομάδας. Φέτος, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος. Πιστεύω ότι αυτός που θα παίξει άμυνα στον δεύτερο γύρο θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο Φαλανιακός παίζει καλή άμυνα μέχρι στιγμής».