Βαθμολογία

Σύγκλητος: «Όχι» στην παραπομπή Πελεγρίνη

«Όχι» στην παραπομπή του πρύτανη Θ.Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από συνεδρίασή της.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος παραπομπής του πρύτανη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της απόφασης που λήφθηκε ομόφωνα από τα 25 μέλη της Συγκλήτου, τα οποία συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Η Σύγκλητος δηλώνει, επίσης, ότι είναι αναρμόδια εκ του νόμου να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του πρύτανη. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος θα συνεδριάσουν στις 10 το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Πελεγρίνης: Πέμπτη φάλαγγα το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ

Νωρίτερα, ο πρύτανης, μιλώντας σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, εξαπέλυσε σφοδρές κατηγορίες κατά του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας ότι «ενεργεί σαν πέμπτη φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας». Κατηγόρησε και το υπουργείο για «αυταρχισμό» και ότι «έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών».

«Αισθάνομαι δέος απέναντι στους υπαλλήλους που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους. Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Και κατέληξε: «Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή». Εξομαλύνεται η κατάσταση στο ΕΜΠ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων. Στο ΕΜΠ άνοιξαν σήμερα δύο σχολές ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά λειτουργούν έξι από τις εννέα του ιδρύματος.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ