Βαθμολογία

H Apple κατοχύρωσε μια νέα πατέντα για το iPhone 6

H Apple κατοχύρωσε μια νέα πατέντα που επιτρέπει την δημιουργία φωτογραφιών με πολλαπλά σημεία εστίασης που αλλάζουν αφού η φωτογραφία έχει τραβηχτεί, όπως συμβαίνει σήμερα με τις κάμερες Lytro.
 
Ο Στιβ Τζομπς είχε προσπαθήσει να αγοράσει την Lytro αλλά η εξαγορά δεν προχώρησε. Η Apple όμως δεν έκατσε μα σταυρωμένα χέρια. Δούλεψε και κατάφερε να αναπτύξει τεχνολογία που πλέον της κατοχυρώθηκε ως πατέντα.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της νέας πατέντας η Apple μπορεί να κατασκευάσει κάμερες, software και hardware, που βγάζουν φωτογραφίες με δυνατότητα αλλαγής του σημείου εστίασης ακριβώς εκεί που θέλει ο χρήστης.
 
Για παράδειγμα, αν μια φωτογραφία εστιάζει στο πρόσωπο το τοπίο φαίνεται θολό, η νέα τεχνολογία που έχει πατεντάρει η Apple θα επιτρέπει στο χρήστη με ένα tap στην οθόνη να αλλάζει το σημείο εστίασης από το πρόσωπο στο τοπίο ώστε να αναδείξει όλες τις λεπτομέρειες.
 
Είναι πολύ πιθανό το iPhone 6 να χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία της Apple για φωτογραφίες σαν από Light Field Camera. Με την επεξεργαστική ισχύ που έχει το iPhone 5S και την αναμενόμενη αναβάθμιση στο iPhone 6, η Apple μπορεί να παντρέψει software και νέο hardware κάμερας και επεξεργαστή ώστε να δημιουργήσει το νέο εφέ.