Βαθμολογία

Τρεις μέρες μετά βρέθηκε ζωντανός σε βυθισμένο πλοίο

Ένα απίστευτο βίντεο δόθηκε στην δημοσιότητα και δείχνει τη στιγμή που δύτες βρήκαν ζωντανό ένα άνδρα που ήταν εγκλωβισμένος για σχεδόν τρεις μέρες 30 μέτρα κάτω από το νερό σε ένα βυθισμένο πλοίο.

Ο Χάρισον Οκένε, ο 29χρονος μάγειρας του ρυμουλκού Jackson-4, είδε το χάρο με τα μάτια του στις 26 Μαΐου 2013, όταν το πλοίο ναυάγησε περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Νιγηρίας, προσπαθώντας να βοηθήσει ένα τάνκερ που ανεφοδιαζόταν από πλατφόρμα της Chevron.

Από τα 12 άτομα του πληρώματος του ρυμουλκού, οι 11 πνίγηκαν όμως ο Οκένε κατάφερε να επιβιώσει, αφού πέρασε δυόμισι ολόκληρες μέρες παγιδευμένος κάτω από το αναποδογυρισμένο ρυμουλκό μέσα στα παγωμένα νερά.

Τελικά, ο άνδρας κατάφερε να παραμείνει ζωντανός μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς τροφή και νερό, πίνοντας μόνο λίγη κοκα κόλα που βρήκε δίπλα του και περνώντας 60 ώρες μέχρι να τον βρουν οι δυο διασώστες δύτες.

Όπως φαίνεται κι από το βίντεο, μετά τον εντοπισμό του, οι δύτες έδωσαν στο νεαρό μάγειρα μια στολή να φορέσει και με αργές αλλά σταθερές κινήσεις τον ανέβασαν ξανά στην επιφάνεια και στη σωτηρία.

">http://