Βαθμολογία

Η μπάλα του Μουντιάλ της Βραζιλίας (Video)

Οι 32 ομάδες που θα λάβουν μέρος στη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου συμμετέχοντας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας μετρούν αντίστροφα για την κλήρωση της Παρασκευής (6/12) από την οποία θα προκύψουν οι όμιλοι της διοργάνωσης και σε ποια πόλη θα φιλοξενηθεί ο καθένας. Όμως λίγα 24ωρα πριν την κλήρωση έγινε η επίσημη παρουσίαση της μπάλας που θα χρησιμοποιηθεί στη διοργάνωση με το όνομα αυτής να είναι «brazuca».

Η λέξη brazuca λοιπόν αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι Βραζιλιάνοι το ποδόσφαιρο και χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τον βραζιλιάνικο τρόπο ζωής. Μάλιστα στην ψηφοφορία που διεξήχθη για την… ονοματοδοσία της μπάλας, το «brazuca» επικράτησε με το συντριπτικό ποσοστό του 77,8%, με το «bossa nova» να αποσπά το 14,6% και το «carnavalesca» το 7,6%.

Η παρουσίαση της μπάλας  έγινε από τους Κλάρενς Ζέεντορφ και Καφού μέσω τρισδιάστατης προβολής κι έλαβε χώρα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Όσο για τα χρώματα της «πρωταγωνίστριας» του Μουντιάλ ξεχωρίζουν το πράσινο, το πορτοκαλί και το γαλάζιο, ενώ ήδη έχει δοκιμαστεί σε διάστημα 2,5 χρόνων από 30 ομάδες και 600 ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και οι: Μέσι, Κασίγιας, Τζέραρντ, Τόρες, Ποντόλσκι, Ντάνι Άλβες, Σβάινσταϊγκερ, και Ζιντάν.

">http://